Kaldte kvindelig kollega for tæve: Nu er han partiløs

Politik

09/1/18 9:50

Nick Allentoft

Screendumps fra Facebook viser, at socialdemokraten Thomas Hav kaldte partikollega for "tæve".

Socialdemokraten Jasmine Søgaard står nu frem og fortæller om krænkende beskeder, som hun har modtaget fra sin nordjyske partifælle regionsrådspolitiker Thomas Hav.

TV2 Nord har fået korrespondensen mellem de to, og det fremgår, at Thomas Hav blandt andet har kaldt hende for en "tæve".

- Jeg er så paf over, at en folkevalgt kan finde på at bruge sådan et sprogbrug, siger Jasmine Søgaard til tv-mediet.

Han kaldte også et kvindeligt medlem af regionsrådet for "House-Fisse", skriver TV2 Nord.

Thomas Hav har forladt Socialdemokratiet. Tidligere tirsdag meddelte han, at han trak sig, fordi han er utilfreds med de poster, han har fået tildelt efter regionsrådsvalget i november.

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Region Nordjylland, Mogens Nørgård, er dog af en anden opfattelse.

- Jeg har aldrig diskuteret fordelingen af poster med Thomas Hav. Vi er slet ikke færdige med fordelingen endnu. Vi har fordelt udvalgene, men der kommer flere poster endnu, siger han til Ritzau.

Jasmine Søgaard klagede over beskederne til Mogens Nørgård, og det fik Mogens Nørgård til at kræve, at Thomas Hav skulle trække sig.

I beskederne skrev Thomas Hav også, at han ville sende hende 10.000 kroner.

- Jeg er vred. Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt tæve, og at der er en, der skriver til mig, at jeg skal være hans tæve, og at han vil sende 10.000 kroner.

- Jeg vil ikke finde mig i, at det er en fra mit parti, der opfører sig på den måde, siger Jasmine Søgaard til TV2 Nord.

Beskederne, hvor Jasmine Søgaard blev kaldt en tæve, blev sendt 14. december. Dagen efter undskyldte Thomas Hav beskederne, da han skrev følgende til partikollegaen:

- Puha, jeg var ikke i orden i går ... UNDSKYLD..!!!

Gruppeformand Mogens Nørgård er helt uforstående over for beskederne.

- Det er utilstedeligt, og det er en udtryksform over for andre mennesker - kvinder - som ikke matcher med vores menneskesyn, siger han til Ritzau.

Det har ikke været muligt for Ritzau at komme i kontakt med Thomas Hav.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce