Kaldte kvindelig kollega for tæve: Nu er han partiløs

Politik

09/1/18 9:50

Nick Allentoft

Screendumps fra Facebook viser, at socialdemokraten Thomas Hav kaldte partikollega for "tæve".

Socialdemokraten Jasmine Søgaard står nu frem og fortæller om krænkende beskeder, som hun har modtaget fra sin nordjyske partifælle regionsrådspolitiker Thomas Hav.

TV2 Nord har fået korrespondensen mellem de to, og det fremgår, at Thomas Hav blandt andet har kaldt hende for en "tæve".

- Jeg er så paf over, at en folkevalgt kan finde på at bruge sådan et sprogbrug, siger Jasmine Søgaard til tv-mediet.

Han kaldte også et kvindeligt medlem af regionsrådet for "House-Fisse", skriver TV2 Nord.

Thomas Hav har forladt Socialdemokratiet. Tidligere tirsdag meddelte han, at han trak sig, fordi han er utilfreds med de poster, han har fået tildelt efter regionsrådsvalget i november.

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Region Nordjylland, Mogens Nørgård, er dog af en anden opfattelse.

- Jeg har aldrig diskuteret fordelingen af poster med Thomas Hav. Vi er slet ikke færdige med fordelingen endnu. Vi har fordelt udvalgene, men der kommer flere poster endnu, siger han til Ritzau.

Jasmine Søgaard klagede over beskederne til Mogens Nørgård, og det fik Mogens Nørgård til at kræve, at Thomas Hav skulle trække sig.

I beskederne skrev Thomas Hav også, at han ville sende hende 10.000 kroner.

- Jeg er vred. Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt tæve, og at der er en, der skriver til mig, at jeg skal være hans tæve, og at han vil sende 10.000 kroner.

- Jeg vil ikke finde mig i, at det er en fra mit parti, der opfører sig på den måde, siger Jasmine Søgaard til TV2 Nord.

Beskederne, hvor Jasmine Søgaard blev kaldt en tæve, blev sendt 14. december. Dagen efter undskyldte Thomas Hav beskederne, da han skrev følgende til partikollegaen:

- Puha, jeg var ikke i orden i går ... UNDSKYLD..!!!

Gruppeformand Mogens Nørgård er helt uforstående over for beskederne.

- Det er utilstedeligt, og det er en udtryksform over for andre mennesker - kvinder - som ikke matcher med vores menneskesyn, siger han til Ritzau.

Det har ikke været muligt for Ritzau at komme i kontakt med Thomas Hav.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.