Kampagnemails lægger yderligere pres på Carl Holst

Politik

20/09/2015 08:47

Nick Allentoft

E-mails fra Carl Holsts kampagnemail modsiger forsvarsministerens forklaring om hans personlige rådgiver.

Brugen af en privat e-mail-adresse sætter nu yderligere spørgsmålstegn ved de forklaringer, som forsvarsminister Carl Holst (V) hidtil har leveret i sagen om sin personlige rådgiver, Christian Ingemann, skriver Jyllands-Posten.

               Læs mere om Carl Holst sagerne

- Jeg mener ikke, han (Christian Ingemann, red.) har ført valgkamp for mig. Han har løst nogle opgaver, som skulle løses, uanset om der var valgkamp eller ej, lød det tidligere på ugen fra Carl Holst.

Men Jyllands-Posten har set flere eksempler på læserbreve, som er oprettet af Christian Ingemann, og som er blevet sendt til diverse medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail.

Det peger tydeligt i retning af, at Carl Holst, da han var regionsformand i Syddanmark, fik den embedsmandsansatte Christian Ingemann - som i dag er særlig rådgiver i Forsvarsministeriet for Holst - til at hjælpe sig med at føre folketingsvalgkamp, mener Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

- Det er en væsentlig oplysning. Den styrker endnu mere, at der er noget rod i sagen, siger Sten Bønsing til Jyllands-Posten.

Efter at en række medier i begyndelsen af ugen fremlagde indicier for, at Holst har brugt en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp for sig, besluttede Statsforvaltningen onsdag at gå ind i sagen.

Det kommunale tilsyn under Statsforvaltningen har bedt regionen om at komme med en udtalelse, der klarlægger de faktiske forhold i sagen.

Men det kan ifølge Bønsing være vanskeligt at få alt frem i lyset, når der er anvendt en privat e-mail-konto. Han vurderer, at politiet skal ind i sagen, hvis alle relevante oplysninger skal frem.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce