Karakterknast klæber til dagens gymnasieforhandlinger

Politik

08/4/15 10:28

Suleman Haider

Forsøg på at tage karakterkrav af forhandlingsbordet ser ikke ud til at flytte dagens gymnasieforhandlinger.

Forud for ottende runde af forhandlingerne om gymnasiereformen står partierne stadig fast i hvert sit ringhjørne. 

Forligspartierne har boret sig ned i forhandlingsudspillets knuder om især karakterkrav til trods for, at regeringen ifølge DR's oplysninger har forsøgt at tage diskussionen om karaktererne helt af bordet. 

I stedet skulle der laves en aftale om alt det andet, reformen indebærer, men den finte ser ikke ud til at lykkes, da Venstre ønsker et samlet forlig. 

Venstres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen ønsker ikke at kommentere detaljerne i dagens forhandlinger, men understreger overfor Ritzau, at Venstre går til dem med samme krav som sidst. 

- Vi fastholder fortsat et karakterkrav på fire, og vi fastholder fortsat, at der skal ske et markant fagligt løft af gymnasieskolen, siger Esben Lunde Larsen. 

Forligspartierne har lige nu vidt forskellige holdninger til, hvilke karakterer i dansk og matematik, der skal til for at komme i gymnasiet. 

Venstre og Konservatives krav er fire, Dansk Folkepartis er seks, Liberal Alliances er syv og regeringen vil have to som adgangskrav. 

Talforskelle der har fået forhandlingerne til at stivne. 

- Det er klart, at det ikke kan fortsætte for evigt, så derfor forsøger vi selvfølgelig også, at få forhandlingerne lukket, så snart vi kan blive enige om noget, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen. 

Men forud for dagens forhandlinger tror Dansk Folkeparti ikke meget på, at den enighed snart kommer. 

- Jeg håber, de klapper i hånden og tager Dansk Folkepartis forslag, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er, siger uddannelsesordfører Marie Krarup. 

Forhandlingerne om gymnasiereformen starter klokken 17 i dag.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.