Karakterknast klæber til dagens gymnasieforhandlinger

Politik

08/04/2015 12:28

Suleman Haider

Forsøg på at tage karakterkrav af forhandlingsbordet ser ikke ud til at flytte dagens gymnasieforhandlinger.

Forud for ottende runde af forhandlingerne om gymnasiereformen står partierne stadig fast i hvert sit ringhjørne. 

Forligspartierne har boret sig ned i forhandlingsudspillets knuder om især karakterkrav til trods for, at regeringen ifølge DR's oplysninger har forsøgt at tage diskussionen om karaktererne helt af bordet. 

I stedet skulle der laves en aftale om alt det andet, reformen indebærer, men den finte ser ikke ud til at lykkes, da Venstre ønsker et samlet forlig. 

Venstres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen ønsker ikke at kommentere detaljerne i dagens forhandlinger, men understreger overfor Ritzau, at Venstre går til dem med samme krav som sidst. 

- Vi fastholder fortsat et karakterkrav på fire, og vi fastholder fortsat, at der skal ske et markant fagligt løft af gymnasieskolen, siger Esben Lunde Larsen. 

Forligspartierne har lige nu vidt forskellige holdninger til, hvilke karakterer i dansk og matematik, der skal til for at komme i gymnasiet. 

Venstre og Konservatives krav er fire, Dansk Folkepartis er seks, Liberal Alliances er syv og regeringen vil have to som adgangskrav. 

Talforskelle der har fået forhandlingerne til at stivne. 

- Det er klart, at det ikke kan fortsætte for evigt, så derfor forsøger vi selvfølgelig også, at få forhandlingerne lukket, så snart vi kan blive enige om noget, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen. 

Men forud for dagens forhandlinger tror Dansk Folkeparti ikke meget på, at den enighed snart kommer. 

- Jeg håber, de klapper i hånden og tager Dansk Folkepartis forslag, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er, siger uddannelsesordfører Marie Krarup. 

Forhandlingerne om gymnasiereformen starter klokken 17 i dag.

Mest Læste

Annonce