Konservative borgmestre går frem

Politik

21/11/17 10:34

Nick Allentoft

Michael Ziegler får absolut flertal i Høje-Taastrup, og i Gentofte styrker Hans Toft sin position. Også tre andre K-borgmestre går frem.

Konservative borgmestre har tirsdag en god aften. I Høje-Taastrup går partiet og borgmester Michael Ziegler frem i en sådan grad, at partiet nu har et absolut flertal i kommunen.

Den konservative kreds i kommunalbestyrelsen udvides med tre mandater. Dermed kommer de til at udgøre 12 ud af 21.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Og han er ikke den eneste konservative borgmester, der går frem. I højborgen Gentofte går partiet med Hans Toft som borgmester frem fra omkring halvdelen af stemmerne til 58,2 procent.

Det betyder, at De Konservative får 13 ud af 19 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Hans Toft har været borgmester i kommunen siden 1993.

I Lyngby-Taarbæk bliver der 10 konservative. Det er dobbelt så mange, som de fik ved sidste valg i kommunen. Dermed er borgmester Sofia Osmani et mandat fra et flertal.

I Hørsholm har borgmester Morten Slotved også fået et bedre resultat end sidst. Med 41,7 procent af stemmerne får partiet otte ud af de 19 medlemmer i kommunalbestyrelsen.

I Vallensbæk går Konservative tilbage med 1,5 procentpoint. Det er dog ikke nok til at ændre på, at partiet har otte mandater. Det udgør et flertal i den 15 mand store kommunalbestyrelse.

Den konservative borgmester i kommunen hedder Henrik Rasmussen.

Også i Helsingør Kommune har Konservative fået et godt valg. Borgmester Benedikte Kiær har fået godt valg med en fremgang på omkring 3.5 procent. Det sker på bekostning af Venstre.

/ritzau/