LA savner skattelettelser i finanslovsforslag

Politik

29/09/2015 11:40

Nick Allentoft

LA ser positive takter i regeringens forslag, men savner stadig lavere skatter til danskerne, lyder det.

Liberal Alliance savner fokus på den almindelige danske familie i regeringens finanslovsforslag. 

Sådan lyder det partiets finansordfører, Ole Birk Olesen.

Finanslov 2016

Følg udviklingen i stammedansen om Finanslov 2016 lige her.

Vi sorterer noget af det rituelle cirkus fra, så du får mere af det væsentlige.

- Danskere, som går på arbejde hver dag og passer sig selv og deres familie, betaler meget store summer i skatter, moms og afgifter til det offentlige system, siger han i en skriftlig kommentar.

- En del af pengene går til fornuftige ting, men der er også penge, som bruges helt forkert. Regeringens forslag til finanslov rummer ingen lettelse af de store skattebyrder, som arbejdende danskere og deres familier er pålagt - og det er en fejl, tilføjer Ole Birk Olesen.

I Venstre-regeringens finanslovsforslag skal der spares 6,7 milliarder kroner, men Liberal Alliance vil gå ind til forhandlingerne med et mål om at spare endnu flere penge, skriver finansordføreren.

Ligesom det hele tiden har set ud, ønsker Liberal Alliance, at skatterne sættes ned - til gavn for de svageste i samfundet, lyder det.

- Liberal Alliance ønsker et samfund, hvor der tages vare om de svageste, men det gør man også i lande med langt lavere skatter end i Danmark.

- I Danmark er skatteopkrævningen og det offentlige pengeforbrug mere oppustet, end hensynet til de svage kan retfærdiggøre. 

- Derfor skal en finanslov, som Liberal Alliance skal lægge stemmer til, også tage hensyn til alle de mennesker, som betaler regningen, for det er en regning, som burde være mindre, siger Ole Birk Olesen. 

Han understreger, at partiet fortsat vil arbejde for at fastfryse grundskylden, fjerne registreringsafgiften på biler, afskaffe PSO-afgiften på el og tilbyde flere private servicetilbud til danskerne.

FAKTA: Det kræver LA i ny finanslov Liberal Alliance savner en række elementer i regeringens finanslovforslag og har klare ønsker om skattelettelser og nedsættelse af afgifter på biler og PSO.   Her er Liberal Alliances ønsker til en ny finanslov:   * Danskerne skal have flere penge mellem hænderne. De penge skal findes ved at "lette de store skattebyrder, som arbejdende danskere og deres familier er pålagt", lyder det.   * Partiet vil sænke indkomstskatten og fjerne registreringsafgiften på biler.   * Ligesom De Konservative ønsker Liberal Alliance at fastfryse grundskylden.   * Liberal Alliance vil ligeledes afskaffe PSO-afgiften på elregningen.   * Det skal gøres nemmere for danskerne at vælge private servicealternativer i stedet for "at være bundet til den offentlige sektors tilbud."   * Liberal Alliance giver udtryk for, at partiet glæder sig over, at Venstre-regeringen i finanslovsforslaget vil sænke erhvervslivets omkostninger blandt andet ved at fjerne NOx-afgiften. Det indebærer afgiftslettelser på 240 millioner kroner.   Kilder: Liberal Alliance og Ritzau   /ritzau/

/ritzau/

Mest Læste

Annonce