Comeback til Lene Espersen.

Lene Espersen får comeback som ny politisk ordfører

Politik

14/08/2014 11:25

Nick Allentoft

Lene Espersen og Mai Mercado får mere fremtrædende roller. Barfoed bliver ordfører på udenrigspolitikken.

De Konservative er klar med en ny konstituering af folketingsgruppen, efter at Søren Pape Poulsen er blevet politisk leder i stedet for Lars Barfoed.

Centralt i den nye konstituering står Lene Espersen, som overtager posten som politisk ordfører fra Lars Barfoed. Og det bliver også Lene Espersen, som skal tage debatopgørene i Folketingssalen, indtil Søren Pape Poulsen bliver valgt ind. 

Dermed får den tidligere konservative formand en markant mere synlig rolle under Søren Pape Poulsen, end hun har haft som blandt andet forsvars- og udenrigsordfører i tiden under Lars Barfoed.

De Konservative skal dog først have en godkendelse fra Folketingets Præsidium til Lene Espersens nye rolle. I Folketingets spørgetime med statsministeren er det normalt kun partilederne, som har lov at stille spørgsmål til statsministeren.

Det ventes dog, at Folketinget vil dispensere fra den regel, da De Konservative som det eneste parti i Søren Pape Poulsen har fået en politisk leder og kommende formand, som ikke sidder i Folketinget.

Brian Mikkelsen fortsætter som gruppeformand, mens Mai Mercado bliver gruppenæstformand. Hun får mulighed for at udtale sig om alle emner og er dermed også udset til at have en fremtrædende rolle ved siden af Søren Pape Poulsen, Brian Mikkelsen, og Lene Espersen.

Dermed forsøger De Konservative at bringe flere ansigter frem forud for det kommende valg.

Lars Barfoed, der som bekendt er stoppet som politisk leder og ventes at blive afløst som partiformand ved partiets landsråd i slutningen af september, får også en ny rolle. 

Barfoed får ansvaret for hele det udenrigspolitiske område herunder EU og får samtidig plads i Udenrigspolitisk Nævn. Dermed forsvinder den afgående formand ikke ned på bagerste række i Folketingets mindste parti.

Barfoed overtager posten som udenrigsordfører fra Lene Espersen og Per Stig Møllers post som EU-ordfører. Den 71-årige Per Stig Møller har tidligere meddelt, at han ikke stiller op ved det kommende valg.

Ny forsvarsordfører i stedet for Lene Espersen bliver Tom Behnke.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce