Løkke gør Claus Hjort til sin højre hånd

Politik

28/6/15 9:07

Nick Allentoft

Claus Hjort indtager igen Finansministeriet, hvor nogle af de V-regeringens hårdeste kampe skal kæmpes.

Venstres veteran Claus Hjort Frederiksen kan endnu engang sætte sig til rette i Finansministeriet. 

Dermed gør Lars Løkke Rasmussen reelt sin tro støtte og strateg til nummer to i regeringen. Og det bliver nu Claus Hjort Frederiksen, som skal styre den smalle V-regering sikkert igennem en af de sværeste forhandlinger hver år: Finansloven.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Her skal Claus Hjort Frederiksen formå at samle et flertal for regeringens finanslov - ellers er det kutyme, at regeringen må gå af. 

Og det kan blive svært at mægle, for der er lagt mellem Liberal Alliances krav om minusvækst og skattelettelser i toppen til Dansk Folkepartis ønske om at bruge flere penge på velfærd.

Claus Hjort Frederiksen var senest finansminister for Venstre fra 2009 til 2011. Før det var han beskæftigelsesminister i Anders Fogh Rasmussens regering fra 2001 og frem til 2009.

Før han blev minister, var han partisekretær i Venstre i perioden 1985-2001, hvor han arbejdede under Uffe Ellemann-Jensen og senere Anders Fogh Rasmussen. 

Med undtagelse af en periode i 1970'erne har hele karrieren, siden Claus Hjort Frederiksen i 1972 blev uddannet cand. jur, været centreret omkring partiet Venstre.

Han er desuden kendt som en af Lars Løkke Rasmussens store støtter internt i partiet, og han er kendt for at gå i brechen for sin ledelse. 

Under partiets formandskrise i 2014 blev Lars Løkke Rasmussen kritiseret for at have levet over evne for andres penge. Flere og flere Venstre-medlemmer opfordrede ham til at træde tilbage, men Claus Hjort Frederiksen gik i medierne og forsvarede sin formand.

- De krav, der stilles i moderne politik i dag, det er altså, at formanden for partiet er alle steder, virker velklædt, er veludhvilet. Det kræver selvfølgelig nogle omkostninger, når vi som parti lægger så meget beslag på en formand, sagde han dengang til TV2.

Ved folketingsvalget fik den 67-årige jura-uddannede 8222 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds, og søndag bliver han så endnu engang udnævnt til minister. 

/ritzau/

Annonce