Løkke lægger regeringens forårsplaner frem

Politik

09/1/18 11:39

Nick Allentoft

Statsministeren vil droppe ambitiøs plan om skat, erfarer TV2. I stedet vil han lægge op til mindre aftale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder pressemøde tirsdag klokken 12.30 for at gøre status og redegøre for regeringens planer for første halvår af 2018.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge TV2's politiske redaktør, Anders Langballe, vil statsministeren droppe den ambitiøse, store plan om skat. I stedet vil han lægge op til mindre aftale.

Det er ventet med spænding, hvordan statsministeren vil gribe forårets udfordringer an. Regeringen har nemlig et ønske om at lette skatten.

Men dens støtteparti, Dansk Folkeparti, kræver markante stramninger af udlændingepolitikken, omtalt som et paradigmeskift, for overhovedet at gå med i en aftale om skattelettelser.

De to emner var før jul tæt på at udløse en decideret regeringskrise, idet Liberal Alliance, der er med i regeringen, truede med at stemme mod regeringens eget finanslovsforslag, hvis ikke der blev indgået en aftale om skattelettelser.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl, har efter nytår gjort det klart, at en aftale om udlændingestramninger skal falde på plads, før partiet er klar til at sætte skatten ned.

Mens statsministeren selv har været forholdsvis tavs udadtil, bortset fra sin nytårstale, hvor han primært havde fokus på Danmarks udsatte boligområder.

Han gjorde det dog også klart, at det fortsat er en høj prioritet for regeringen at sætte skatten ned.

En skattereform vil hjælpe særligt mennesker med de mindste lønninger, men også danskere med almindelige lønninger, lød det fra statsministeren i nytårstalen 1. januar.

- Så det bedre kan betale sig at arbejde. Så det bedre kan betale sig at spare op til pension. Og så opsvinget ikke taber pusten, fordi vi løber tør for arbejdskraft, siger Løkke.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.