Måling: Vælgerne tror ikke længere på Søren Pape

Politik

22/12/14 10:01

Suleman Haider

De konservatives formand, Søren Pape, vil ikke give fremgang til partiet ved et kommende valg, mener vælgerne.

Vælgernes tro på Søren Pape Poulsen er tilsyneladende faldet dramatisk.

I en ny webmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau blandt 1010 repræsentativt udvalgte vælgere, svarer 23,5 procent, at de tror, at Konservative vil få flere stemmer ved et kommende folketingsvalg med Pape Poulsen ved roret frem for Lars Barfoed.

Ved en tilsvarende måling i dagene efter formandsskiftet i august var det tilsvarende tal 46,1 procent.

Dengang svarede 28,3 procent af vælgerne, at de ikke troede, at Pape kunne skaffe fremgang. I dag er det tal steget til 55,2 procent.

Ved valget i 2011 fik Konservative 4,9 procent af stemmerne. I den seneste Voxmeter-måling inden jul står partiet til 3,2 procent af stemmerne.

Hverken Søren Pape Poulsen eller politisk ordfører Mai Mercado har ønsket at kommentere målingen.

Ifølge Informations politiske redaktør, Casper Dall, er den konservative ideologi udfordret på det eksistentielle plan:

- Det helt store spørgsmål er jo, hvorfor man skal være konservativ i dag. Borgerligheden er havnet hos Dansk Folkeparti, og Liberal Alliance har sat sig på lavere skat. Det gør det svært at se, hvorfor man skal stemme på partiet.

- Et formandsskifte er ikke nok til at ændre på det. Han blev valgt, fordi han havde gode kommunikative evner - han var en bedre sælger. Men det hjælper ikke, hvis folk har vendt deres politik ryggen, siger Casper Dall.

Han understreger, at Pape, der kommer fra posten som borgmester i Viborg, ikke har haft til opgave at nytænke partiets politiske kompas. Det, regnede partitoppen med, var på plads.

I webmålingen svarer 6,6 procent af de adspurgte, at lederskiftet har gjort det mere sandsynligt, at de vil stemme på De Konservative ved valget, der skal finde sted senest den 15. september 2015.

Det tal er faldet med fire procentpoint fra 10,5 procent i august.

Målingen viser dog ikke, hvor meget mere sandsynligt, det er blevet, at de vil stemme på partiet.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.