Macrons parti skifter navn før parlamentsvalg

Politik

09/05/2017 08:01

Nick Allentoft

Den kommende præsidents et år gamle bevægelse, En Marche!, skal nu hedde Republique En Marche.

Den tiltrædende franske præsident Emmanuel Macrons bevægelse, En Marche! (Fremad), vil ændre navn til La Republique En Marche (Republikken i Bevægelse, red.). 

Det oplyste generalsekretæren for Macrons parti, Richard Ferrand, på et pressemøde mandag, skriver BBC og andre medier. 

Navneskiftet kommer forud for næste måneds valg til den franske nationalforsamling. 

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

Den 39-årige Macron sejrede overbevisende ved søndagens præsidentvalg med en opbakning på 66,1 procent mod 33,9 procent til Marine Le Pen. 

Men Macron har en ny stor opgave for sig. Inden første runde af parlamentsvalget 11. juni skal hans parti udpege kandidater til valget, og de skal klare sig godt. 

Ellers bliver det vanskeligt for Macron at få gennemført sine mærkesager. 

En Marche blev dannet for blot et år siden og har i dag ingen medlemmer af nationalforsamlingen.

Ifølge generalsekretær Richard Ferrand vil partiet tirsdag offentliggøre navnene på de kandidater, der skal repræsentere partiet i Frankrigs 577 valgkredse. 

- Spørgsmålet er, om man kan få kandidater, der er kvalificerede til at føre valgkamp og udføre det politiske arbejde bagefter. Der kan blive mange uden politisk erfaring, som vælges ind, sagde Mette Zølner, lektor ved Copenhagen Business School med fokus på franske forhold, mandag til Ritzau. 

Mette Zølner henviser til, at Macron har et mål om, at halvdelen af partiets kommende parlamentarikere ikke tidligere har været valgt ind i politik.

En Marche indgik før præsidentvalget en alliance med Demokratiske Bevægelse, der ledes af den erfarne 65-årige eksminister François Bayrou. 

Og det bliver der ikke ændret på, fastslog Ferrand på mandagens pressemøde ifølge Bloomberg News.

Og partnerskabet står til et godt valg ifølge meningsmålinger offentliggjort efter Macrons sejr søndag. Ved første valgrunde 11. juni vil alliancen få størst opbakning med mellem 24 og 26 procent af stemmerne, skriver BBC. 

Både Front National og Republikanerne vil få omkring 22 procent af stemmerne, mens regerende præsident François Hollandes socialistparti kun vil få ni procent. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce