Minister gransker 36.800 overarbejdstimer i Banedanmark

Infrastruktur

25/1/15 2:49

Nick Allentoft

Transportminister Magnus Heunicke vil undersøge flere tusinde timers overarbejde hos Banedanmark.

Transportministeriet vil nu undersøge, hvordan ansatte i fjernstyringscentralerne i Banedanmark på seks måneder sidste år kunne optjene 36.800 overarbejdstimer, hvilket har affødt kritik fra Rigsrevisionen.

Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S) i en mail til Avisen.dk.

- Banedanmarks ledelse skal naturligvis tilrettelægge indsatsen så effektivt som muligt, så skatteborgerne får mest muligt for pengene. Mine embedsmænd vil nu følge op på sagen om overarbejde på de faste møder, de har med styrelsen, skriver Magnus Heunicke. 

I denne uge har Avisen.dk skrevet, at medarbejderne på Banedanmarks fjernstyringscentraler har optjent flere tusinde timers overarbejde. 

En række medarbejdere har eksempelvis fået løn for 6500 timer grundet overarbejde, selv om de reelt kun har arbejdet omkring 4300 timer. Det fremgår af Rigsrevisionens nye rapport 'Vagtplanlægning i udvalgte institutioner', der udkom onsdag i denne uge. 

I rapporten kritiserer Rigsrevisionen, at der er alt for lidt styr på vagtplanerne i statslige institutioner. 

Derfor bruger staten unødigt mange skattekroner på lønninger til ansatte i blandt andet Banedanmark.

- Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at vagtplanlægningen i Banedanmark ikke har sikret, at personaleressourcerne bruges så sparsommeligt og effektivt som muligt.

Det har tidligere fået transportordførere fra oppositionen op i det røde felt. Villum Christensen fra Liberal Alliance vil have indført negative bonuskontrakter til ledere, mens Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre ville have ministeren på banen. Det skete så nu.

Banedanmark har sagt, at man gør, hvad man kan for at undgå overarbejde. 

Der kan dog opstå huller på grund af sygdom, men der er bedre økonomi i at besætte den slags vagter med overarbejde frem for at have flere medarbejdere, fordi der er mange døgnbemandede arbejdssteder spredt over hele landet, mener Banedanmark.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.