Minister gransker 36.800 overarbejdstimer i Banedanmark

Infrastruktur

25/1/15 2:49

Nick Allentoft

Transportminister Magnus Heunicke vil undersøge flere tusinde timers overarbejde hos Banedanmark.

Transportministeriet vil nu undersøge, hvordan ansatte i fjernstyringscentralerne i Banedanmark på seks måneder sidste år kunne optjene 36.800 overarbejdstimer, hvilket har affødt kritik fra Rigsrevisionen.

Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S) i en mail til Avisen.dk.

- Banedanmarks ledelse skal naturligvis tilrettelægge indsatsen så effektivt som muligt, så skatteborgerne får mest muligt for pengene. Mine embedsmænd vil nu følge op på sagen om overarbejde på de faste møder, de har med styrelsen, skriver Magnus Heunicke. 

I denne uge har Avisen.dk skrevet, at medarbejderne på Banedanmarks fjernstyringscentraler har optjent flere tusinde timers overarbejde. 

En række medarbejdere har eksempelvis fået løn for 6500 timer grundet overarbejde, selv om de reelt kun har arbejdet omkring 4300 timer. Det fremgår af Rigsrevisionens nye rapport 'Vagtplanlægning i udvalgte institutioner', der udkom onsdag i denne uge. 

I rapporten kritiserer Rigsrevisionen, at der er alt for lidt styr på vagtplanerne i statslige institutioner. 

Derfor bruger staten unødigt mange skattekroner på lønninger til ansatte i blandt andet Banedanmark.

- Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at vagtplanlægningen i Banedanmark ikke har sikret, at personaleressourcerne bruges så sparsommeligt og effektivt som muligt.

Det har tidligere fået transportordførere fra oppositionen op i det røde felt. Villum Christensen fra Liberal Alliance vil have indført negative bonuskontrakter til ledere, mens Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre ville have ministeren på banen. Det skete så nu.

Banedanmark har sagt, at man gør, hvad man kan for at undgå overarbejde. 

Der kan dog opstå huller på grund af sygdom, men der er bedre økonomi i at besætte den slags vagter med overarbejde frem for at have flere medarbejdere, fordi der er mange døgnbemandede arbejdssteder spredt over hele landet, mener Banedanmark.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce