Minister peger på 131.000 småjob til kontanthjælpsmodtagere

Politik

13/11/2016 19:01

Nick Allentoft

Der er nok job med få timer til personer, der rammes af kontanthjælpsloftet, mener beskæftigelsesministeren.

Der var i 2015 131.000 såkaldte småjob på det danske arbejdsmarked. Det viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet.

Med småjob menes stillinger på mellem 20 og 40 timer om måneden.

Kontanthjælpsloft

Find alle vores historier om kontanthjælpsloftet på temasiden her. 

Den type job er kommet i fokus med det nye kontanthjælpsloft og 225-timers reglen, hvor kontanthjælpsmodtagere mister penge, hvis ikke de arbejder 225 timer årligt.

- Vi skal gøre en ekstraordinær kraftanstrengelse for, at mennesker, der har været ledige i længere tid, får mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet og kan komme videre. Konklusionen her er, at der er job til, at man kan få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

Der er ikke tale om 131.000 ledige stillinger, som kontanthjælpsmodtagere vil kunne søge her og nu. Men ifølge beskæftigelsesministeren viser tallet, at der er nok stillinger til, at kontanthjælpsmodtagere, der er ramt af kontanthjælpsloftet, kan få et arbejde med nok timer til at nå kravet om 225 timers arbejde.

- Der er hele tiden ledige småjob. Danmark har et af verdens mest dynamiske arbejdsmarkeder med 800.000 jobskift om året. Det gælder om at være aktiv og søgende, og at jobcentrene er aktive og støttende for kontanthjælpsmodtagerne, siger Jørn Neergaard Larsen.

Spørgsmål: Analysen viser jo ikke nødvendigvis, at der er ledige småjob til kontanthjælpsmodtagere lige her og nu?

- Nej, det har du ret i. Derfor siger jeg, at det her skal garneres med den nødvendige aktivitet fra jobcentrene i forhold til at skabe kontakt til erhvervslivet og søgeaktiviteten fra den enkeltes side, siger han.

Ifølge analysen er der småjob fordelt over hele landet. Dog er der klart flest i Region Hovedstaden, hvor der også generelt er flest beskæftigede.

I alt er 33.000 personer blevet ramt af kontanthjælpsloftet, der trådte i kraft 1. oktober. Beskæftigelsesministeriet skønner, at 9000 personer vil blive ramt af 225-timers reglen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce