Her er flygtninge i praktik på et dansk slagteri.
Her er flygtninge i praktik på et dansk slagteri.

Ministre lover at sætte turbo på for at finde flygtningejob

Velfærd

02/2/17 10:59

Nick Allentoft

Kun 166 flygtninge er kommet i gang med et integrationsforløb. Der skal gøres mere, erkender ministre.

Målet var at få langt flere flygtninge og indvandrere i job.

Men et halvt år efter skorter det stadig på antallet af flygtninge, som er startet på integrationsgrunduddannelsen, kaldet IGU.

Det erkender beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) efter et møde med integrationsminister Inger Støjberg (V) og kommunerne, KL.

- Det går den rigtige vej, stadigvæk lidt langsomt, men vi er enige om, at vi nu sætter turbo på indsatsen.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

- Både med større samarbejde med KL og så vil vi samle nogle af de kommuner, hvor det går godt, for at lære af deres erfaring, siger Troels Lund.

Den daværende Venstre-regering indgik i marts sidste år en integrationsaftale med arbejdstagerne i form af LO og arbejdsgiverne under DA.

Ideen var at give flygtninge et toårigt forløb, hvor de arbejdede i en slags praktik, mens de modtog 20 ugers undervisning.

Men kun 166 flygtninge er startet.

Det er ellers regeringens sigtelinje, at hver anden flygtning og familiesammenførte skal i arbejde.

Forud for mødet var Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), ude med en kritik af virksomhederne. Han er også formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg i KL.

Han mente, at virksomhederne kunne gøre mere, men efter mødet erklærer han sig tilfreds med den politiske opbakning.

- Vi vil sammen med ministrene tage et møde med nogle virksomheder og diskutere, hvordan vi får flere i gang med IGU-forløb og skabt flere praktikpladser, så vi kan få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet, siger han.

På mødet blev der talt om, hvordan kommunerne får endnu flere ud på virksomhederne, samt hvordan flere kommer i gang med en IGU, som skal gøres mindre bureaukratisk for virksomhederne.

Det var ikke muligt at træffe Inger Støjberg til et interview efter mødet. I en pressemeddelelse siger hun, at hvert eneste job tæller.

- Jeg er utrolig glad for at se, at der så tydeligt er gjort op med idéen om, at man ikke kan bestille noget, før man taler dansk.

- Men vi er nødt til at gøre det endnu bedre, for det er fuldstændigt afgørende, at flygtninge og indvandrere kommer i job, siger hun.

/ritzau/

Annonce