I bannerannoncer på diverse hjemmesider og på hjemmesiden dagpengefakta.dk placerer partiet blandt andet ansvaret for den udskældte reform hos Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl.
I bannerannoncer på diverse hjemmesider og på hjemmesiden dagpengefakta.dk placerer partiet blandt andet ansvaret for den udskældte reform hos Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl.

Modkampagne: S svarer igen på dagpengeangreb

Politik

20/8/14 10:01

Nick Allentoft

Partiets politiske ordfører Maja Panduro vil have fakta ind i debatten om den udskældte dagpengereform.

Socialdemokraterne indleder kampagne på internettet, som skal gøre op med den kritik, der er haglet ned over regeringspartiet fra SF, Enhedslisten og forskellige fagforbund gennem de seneste uger i sagen om dagpengereformen.

I bannerannoncer på diverse hjemmesider og på hjemmesiden dagpengefakta.dk placerer partiet blandt andet ansvaret for den udskældte reform hos Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl.

- Vi skal have fakta ind i debatten. Vi har fra starten været optaget af at afbøde den reform, som Kristian Thulesen Dahl har opfundet, og som Venstre og Lars Løkke Rasmussen (Venstres formand, red.) har stemt igennem, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Socialdemokraterne er over de seneste uger blevet mødt med kritik for ikke at ville justere på reformen, der har betydet, at næsten 34.000 personer mistede retten til dagpenge sidste år. I år er tallet allerede nået op på 9900 personer.

Den kritik forsøger partiet også at komme i møde.

- Vi har både ændret på indfasningen og lavet uddannelsesydelse og arbejdsmarkedsydelse, så folk ikke står uden indtjening efter de to år, sådan som Venstre og Dansk Folkepartis reform lagde op til, siger hun.

Det var VK-regeringen, der i sin tid stod bag reformen, der blev stemt hjem med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale. 

Den halverede dagpengeperioden fra fire til to år, ligesom genoptjeningsperioden blev fordoblet fra 26 til 52 uger. Men på grund af den økonomiske situation ramte den hårdere end forventet. Man regnede med, at blot op mod 4000 ville miste retten til dagpenge.

Det har været den nuværende regering, der har skullet gennemføre reformen. 

Spørgsmål: Hvis regeringen ønskede det, kunne I jo tilbagerulle reformen?

- Det lyder som om, vi ikke har lyst til at hjælpe folk og er ligeglade. Der var et flertal før og efter valget for reformen. 

- At vi så alligevel er kunnet lykkedes med at afbøde konsekvenserne for dem, der ellers ville være blevet uforholdsmæssigt ramt. Det er jeg glad for, siger Maja Panduro.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.