Mor, hvor længe skal jeg gå i skole efter sommerferien?

Politik

17/4/15 8:09

Suleman Haider

Landets folkeskoler venter utålmodigt på valget. Ifølge folkeskoleforliget bliver den frivillige lektiehjælp obligatorisk efter næste folketingsvalg. Men valget er endnu ikke udskrevet, og skolerne er i fuld gang med at planlægge næste skoleår. Det skriver DR Sjælland.

På Skælskør skole venter skoleleder Henrik Meyer på svar på, hvorvidt de ekstra timer til lektiehjælp bliver obligatoriske efter sommerferien.

- Jeg ville gerne have haft svaret i går. Vi er i fuld gang med planlægningen af næste skoleår. Det bliver svært at lave om, hvis vi først får besked 30 juni, siger han.
Kommunernes Landsforening bliver i øjeblikket bestormet med henvendelser fra landets kommuner om, hvordan de skal forholde sig til lektiehjælpstimerne. Bliver de obligatoriske, kan de nemlig lægges inde i skoletiden i stedet for i ydertimerne.
 

- Så derfor har vi sendt et brev til ministeren og bedt hende om at afklare, sammen med de konservative og forligskredsen, hvad vi kan melde ud til skolerne, siger formand for KLs børne- og kulturudvalg Anna Mie Allerslev (Rad.) til DR Sjælland.
Hun håber, at ministeren giver grønt lys til at lade lektiehjælpen blive obligatorisk fra 1. august, uanset hvornår valget er overstået.

Hos Skolelederforeningen er budskabet til politikerne lige så klart.

- Jeg vil foreslå politikerne at det bliver obligatorisk fra 1. august. Det er ud fra den betragtning, at i år er det foregået som et appendiks og ikke som en integreret del af folkeskolereformen. Når børnene kan komme og gå som de har lyst, bliver det ikke en helhjertet indsats, vi laver, siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal. 
Derfor håber han ligesom Anna Mee Allerslev at politikerne giver grønt lys for at gøre timerne obligatoriske fra 1. august.
 

KL har endnu ikke fået svar fra Undervisningsminister Christine Antorini, men ifølge Brian Mikkelsen har ministeren forhørt sig hos de Konservative, og her er svaret krystalklart, siger han.
 

- Vi vil ikke de obligatoriske lektiecaféer, og derfor har vi også sagt til ministeren, at vi ikke vil have, de skal starte 1. august. Det har vi en aftale om, og det holder vi fast i, siger Brian Mikkelsen til DR Sjælland.
 

Det var de Konservative der fik indskrevet i folkeskoleforliget, at lektiehjælpen indtil valget skal være frivillig.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.