Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tid

Politik

23/10/2016 21:35

Nick Allentoft

Messerschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

Europaparlamentarikeren er sygemeldt på ubestemt tid. Morten Messerschmidt fik et ildebefindende lørdag klokken 14.45.

Messerschmidts presserådgiver, Kristian Wederkinck Olesen, oplyser, at politikeren har været småsyg hele lørdagen. Ildebefindendet ramte, da han var på vej i sommerhus for at slappe af.

Efter et opkald til akuttelefonen blev han kørt til hospitalet i Hillerød, fortæller presserådgiveren, der har besøgt Messerschmidt på hospitalet.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

DFs toppolitiker blev undersøgt med mistanke om en blodprop, men lægerne fandt ikke noget. Han blev derfor udskrevet lørdag aften ved 22.30-tiden, oplyser Kristian Wederkinck.   Lægerne vurderer, at han har reageret på langvarig stress efter en presset periode, mens sagen om EU-støttemidlerne fra Meld og Feld har stået på. Anbefalingen er, at han nu bliver hjemme og forholder sig helt i ro. Han er også meget træt, forklarer hans rådgiver.   - Han er stadig øm og groggy i kroppen efter i går, siger Kristian Wederkinck.   Morten Messerschmidt har haft en turbulent periode den seneste ugePartiets ledelse har fået besked om den pludselige sygemelding af Morten Messerschmidt, der var den største stemmesluger ved valget til EU-Parlamentet i 2014.

- Det er vi kede af at høre. 

Sådan siger partiets gruppeformand i Folketinget og medlem af hovedbestyrelsen, Peter Skaarup.

- Det er hårdt at være på forsiden af landets aviser og blive ringet op i dagevis.

- Og det kan gøre, at man bliver stresset og udsat for et stort pres. Så det kan ikke udelukkes, at det er derfor, Morten Messerschmidt desværre er blevet ramt af sygdom.

Fredag offentliggjorde partiet, at det vil tilbagebetale samtlige EU-støttekroner, som det har fået via den europæiske alliance Meld og fonden Feld. 

Det drejer sig om i alt godt 2,5 millioner kroner. Pengene er blandt andet brugt på middage, kampagner og medietræning.

En stor del af midlerne blev allerede betalt tilbage i november 2015 og juni i år. Her returnerede Dansk Folkeparti 1,6 millioner kroner til EU-Parlamentet for politiske kampagner.

Som en udløber af de tidligere sager trådte Morten Messerschmidt tilbage som partiets gruppeformand i EU-Parlamentet i august.

Tirsdag i den forløbne uge mistede han endnu en tillidspost i partiet. Her meddelte partiformand Kristian Thulesen Dahl, at Messerschmidt træder ud af koordinationsudvalget, der er partiets mest magtfulde organ i Danmark.

FAKTA: DF sender nu i alt 2,5 millioner tilbage til EU   Dansk Folkeparti betaler yderligere 955.000 kroner tilbage til EU-Parlamentet. Dermed løber det samlede beløb op i 2,563 millioner kroner.   Få et overblik over de forskellige sager her:   120.700 kroner for skonnert. DF betalte i november sidste år 120.700 kroner tilbage. Pengene var gået til en sejltur i 2013, hvor DF i forbindelse med kommunalvalget drog på en skonnerttur rundt til 16 danske havne. EU-Parlamentets generalsekretær kritiserede, at turen ikke var støtteberettiget, da den ikke levede op til EU-Parlamentets regler om, at midlerne ikke må bruges på at promovere nationale partier eller til at føre valgkamp for.   1,6 millioner kroner for kampagner. I juni 2016 tilbagebetalte DF 1,6 millioner kroner, som ifølge EU-Parlamentets præsidium blev brugt på politiske kampagner i strid med reglerne.   Præsidiet krævede i alt 2,9 millioner tilbagebetalt til EU.   De sidste 1,3 millioner kroner gik til et gyldent håndtryk til en medarbejder. Dem har DF afvist at betale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af Meld.   200.000 kroner for sommergruppemøder. DF-formand Kristian Thulesen Dahl oplyste 17. oktober 2016, at DF refunderer yderligere godt 200.000 kroner til EU-Parlamentet.    Ifølge DR og Ekstra Bladet blev pengene brugt til EU-konferencer i 2014 og 2015 i forbindelse med DF's sommergruppemøder i Kolding og Skagen. Alle deltagerne var danske politikere og DF-ansatte.   300.000 kroner for medietræning. Partiet oplyste 18. oktober 2016, at EU-Parlamentet får 300.000 kroner ekstra tilbage.   Pengene blev brugt til en bustur for partiets frivillige til Bruxelles, medietræning for Messerschmidt og gruppeformanden Anders Vistisen og en annoncekampagne i Metroxpress.   * De resterende cirka 455.000 kroner er gået til en række forskellige aktiviteter, blandt andet middage, besøgsture og meningsmålinger.    Messerschmidt og Vistisen har meddelt, at de af egen lomme returnerer de penge, der vedrører dem. Det er endnu uklart, om andre DF-medlemmer vil gøre det samme, eller om resten af pengene bliver betalt fra partikassen.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce