Ny indsats mod radikalisering i København

Politik

25/1/15 2:51

Nick Allentoft

Københavns Kommune oplever et stigende antal henvendelser om radikalisering. Nyt udvalg vil gentænke indsatsen

Københavns Kommune styrker nu sin anti-radikalisteringsindsats og skaber et udvalg af eksterne eksperter, der skal have fokus på og nytænke kommunens indsats, skriver Berlingske.

Her vil blandt andet dem, der er er tæt på unge, der er ved at blive radikaliserede, være i fokus: Venner, forældre, kærester. 

- Vi skal også have et endnu tættere samarbejde med de muslimske miljøer, end vi allerede har. De skal hjælpe os med at hjælpe de unge, siger Anna Mee Allerslev (R), der er borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, til Berlingske.

Baggrunden for indsatsen er et stigende antal henvendelser omkring radikalisering i Københavns Kommune: I 2014 var der 60 henvendelser til kommunens antiradikaliseringsenhed, VINK, hvilket er en stigning på 50 procent ifølge avisen.

26 af disse henvendelser var relateret til Syrien-Irak og Islamisk Stat, og lidt mere end halvdelen af alle sagerne, 34, dukkede op i årets sidste tre måneder.

Ekspertgruppen består af 12 medlemmer, og i spidsen for udvalget er terrorekspert Magnus Ranstorp, der er forskningsleder ved Försvarshögskolan i Stockholm, og som har erfaring fra blandt andet EU-Kommissionens Radicalisation Awareness Network (RAN).

Gruppen har ifølge Berlingske til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan antallet af radikaliserede unge i København skal nedbringes.

- Vi skal tættere på folk, der færdes blandt de radikaliserede: Det vil sige forældre, venner, bekendte. Vi skal opbygge deres tillid til politiet og kommunen, måske til mellemmænd, så vi kan registrere faresignaler hurtigere og kan forebygge, at unge bliver radikaliserede og rejser til Syrien, siger Magnus Ranstorp til Berlingske. 

Ekspertgruppen skal fremsætte sine anbefalinger senest til august. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.