Ny premierminister: Brexit betyder brexit

Politik

12/07/2016 20:51

Nick Allentoft

Storbritanniens snart nye premierminister, Theresa May, lover at gå efter "den bedste aftale" med EU.

- Jeg er æret og ydmyg over at være blevet valgt.

Sådan indleder Storbritanniens kommende premierminister, Theresa May, et ultrakort pressemøde.

Hun er blevet valgt som den næste konservative leder og dermed premierminister David Camerons efterfølger i Downing Street nummer 10.

Theresa May takker foran den samlede verdenspresse David Cameron for hans arbejde for Det Konservative Parti og hele Storbritannien. 

Hun påpeger samtidig, at Storbritannien har brug for en stærk ledelse, der kan styre landet gennem "svære tider" og svære forhandlinger med EU.

- Brexit betyder brexit, og vi skal gøre det til en succes. Vi skal forene vores land, siger hun og henviser til, at Storbritannien går usikre økonomiske tider i møde.

Samtidig lover hun at kæmpe for den "bedst mulige aftale" med EU omkring Storbritanniens fremtidige relation til unionen, hvis briterne officielt forlader den.

Flere eksperter vurderer, at forhandlingerne om briternes exit fra EU kan indledes hurtigere end ventet med Theresa Mays hurtige udnævnelse. 

Det forholdt den kommende premierminister sig dog ikke til på pressemødet, hvor ingen journalister fik mulighed for at stille spørgsmål.

Til gengæld gav hun - i rene overskrifter - et glimt af den retning, hun vil udstikke for briterne:

"En positiv vision for vores nations fremtid", "Vi vil bygge et bedre Storbritannien", "Vi vil give folk større kontrol over deres liv" og "Storbritannien skal have en ny rolle i verden".

Under det korte pressemøde, foran det britiske parlament, er Theresa May flankeret af flere af sine partifæller. 

Ligesom David Cameron opfordrede hun briterne til at forblive i EU. Nu bliver opgaven at række hånden ud til de partifæller, der kæmpede for brexit.

Theresa May stod tilbage som den eneste kandidat til premierministerposten, efter at modstanderen Andrea Leadsom tidligere mandag trak sig fra kapløbet.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce