Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

18/2/15 8:31

Suleman Haider

​Dronningen frygtede terror i Danmark efter Paris-angreb, Naser Khader genopstiller til Folketinget for K, Blå partiledere bryder borgfred efter terrorangreb, Gerningsmand skød i alt 40 gange ved terrorangreb, Medie: Politiets våben var defekte under synagoge-drab, Femern-forbindelsen bliver 2,2 milliarder kroner dyrere, Pandora-aktien lukker i højeste niveau nogensinde, Danske fly kaster 11 bomber i kampen mod Islamisk Stat, Ung mand fængslet for at tæve taxachauffør til døde.

Dronningen frygtede terror i Danmark efter Paris-angreb

FREDENSBORG: Terrorangrebet i weekenden mod Krudttønden på Østerbro og en synagoge i det indre København har rystet Danmark, men frygten for et angreb i Danmark var allerede rykket tættere på efter angrebet mod det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris.

Det sagde dronning Margrethe ved et pressemøde for hollandske journalister tirsdag eftermiddag på Fredensborg Slot.

- Det, der skete lørdag, var et stort chok for alle. Det har uden tvivl sat spor hos alle i landet, lyder det fra dronningen ifølge et indslag på den hollandske tv-station NOS.

- Men realistisk set, efter det der skete i januar i Paris, spurgte vi os selv, hvorvidt vi ville blive de næste. Det blev vi, sagde hun ved pressemødet ifølge det hollandske nyhedsbureau ANP.

Naser Khader genopstiller til Folketinget for K

AARHUS: Naser Khader genopstiller som folketingskandidat for De Konservative i Østjylland. Det bekræftede partiet tirsdag aften.

Efter knap fire år væk fra Folketinget vender Naser Khader nu tilbage til dansk politik. 

- Jeg er nået til den konklusion, at det er det helt rigtige at gøre. Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget, som ikke findes i dansk politik i øjeblikket, siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

Han fortæller også, at han har været frustreret over at stå på den værdipolitiske sidelinje.

Khader er udset til at overtage Tom Behnkes plads i Aarhus Syd og Skanderborg-kredsene. Det kommer dog først officielt på plads ved generalforsamlingerne i de to kredse.

Behnke har tidligere meddelt, at han af private årsager trækker sig fra Folketinget efter den nuværende valgperiode.

Blå partiledere bryder borgfred efter terrorangreb

KØBENHAVN: De fire partiledere i den blå blok i Folketinget bryder i en kronik i Jyllands-Posten den politiske borgfred efter terrorangrebet i København i weekenden.

Her kræver de, at politi og efterretningstjenester skal have flere penge og bedre udrustning.

Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen (LA) stiller i alt fem krav til en terrorpakke.

De fem punkter i den "blå terrorpakke" indebærer, at der kommer ekstra ressourcer til politi og efterretningsvæsen, bedre udstyr og træning af betjente, bedre samarbejde mellem danske og internationale myndigheder, mere moderne teknologi til terrorbekæmpelse og en styrket indsats mod radikalisering i fængslerne.

Gerningsmand skød i alt 40 gange ved terrorangreb

KØBENHAVN: Gerningsmanden ved weekendens angreb i København affyrede i alt 40 skud ved henholdsvis Krudttønden, synagogen på Krystalgade og mod politiet på Svanevej.

Alene ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro affyrede han 28 skud med et M95-gevær, skriver politiet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

De tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden ved synagogen natten til søndag har afgivet to skud med en kaliber 7,65 millimeter pistol og syv skud med en 9 millimeter pistol. 

Begge våben er identiske med de to pistoler, han blev fundet i besiddelse af efter at have skudt mod politiet på Svanevej senere på natten. 

Derudover kan politiet nu for første gang bekræfte den mistænkte gerningsmands identitet, altså at den formodede gerningsmand er den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Medie: Politiets våben var defekte under synagoge-drab

KØBENHAVN: Det ene eller begge våben, som de to betjente foran synagogen i Krystalgade var bevæbnet med, var defekte ved angrebet natten til søndag, fortæller kilder til TV 2 tirsdag eftermiddag.

Den oplysning vil Københavns Politi dog ikke bekræfte over for Ritzau, og politiet afviser ligeledes at kommentere historien. Det oplyser kommunikationschef Mads Jensen fra Københavns Politi.

Femern-forbindelsen bliver 2,2 milliarder kroner dyrere

NYKØBING F. Det bliver dyrere end ventet at bygge Femern-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Entreprenørernes priser er højere end ventet, og derfor bliver prisen på forbindelse 2,2 milliarder kroner dyrere i 2014-priser.

Det betyder, at forbindelsen i alt ventes at koste 54,9 milliarder kroner, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Transportminister Magnus Heunicke (S) påpeger, at priserne skal forhandles ned, som følge af den nye beregning.

Pandora-aktien lukker i højeste niveau nogensinde 

KØBENHAVN: Smykkekoncernen Pandora lukkede tirsdag i 533 kroner efter at være steget 16,9 procent på fondsbørsen.

Dermed slår selskabet sin hidtidige lukkerekord på fondsbørsen, der lød på 531 kroner og blev sat den 28. november sidste år.

Derudover betyder stigningen, at Pandora er blevet omkring 10 milliarder kroner mere værd.

Den nye lukkerekord følger efter et flot regnskab for 2014, som selskabet præsenterede tidligere på tirsdagen. Årsregnskabet for 2014 viser, at koncernen sidste år omsatte for 11,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 32,5 procent i forhold til året før.

Danske fly kaster 11 bomber i kampen mod Islamisk Stat 

KØBENHAVN: Den seneste uge har danske F-16-fly deltaget i 11 missioner i Irak i kampen mod Islamisk Stat. I den forbindelse er der anvendt 11 bomber.

Det oplyser forsvaret.

Missionerne, som de danske fly har deltaget i, har været offensive. De danske fly har i den forløbne periode deltaget i missioner i områderne omkring Ninawa og Al Anbar.

Målene for bomberne har været fjendtlige styrker, bygninger og køretøjer. Siden første mission 16. oktober 2014 har det danske bidrag i alt fløjet 197 missioner og anvendt 144 bomber.

Ung mand fængslet for at tæve taxachauffør til døde 

KØBENHAVN: Retten i Frederiksberg fængsler en ung mand, der er sigtet for at have deltaget i drabet på en taxachauffør i Brønshøj i København i slutningen af oktober sidste år.

Dommeren ved grundlovsforhøret har valgt at varetægtsfængsle den 18-årige mand i 14 dage frem til 3. marts. 3. marts er der også frist for at vurdere, om en 17-årig mand, som sidder varetægtsfængslet i samme sag, fortsat skal være fængslet. Det oplyser Jens Møller fra Københavns Politi.

Chaufføren blev 65 år.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.