Morten Østergaard er tilfreds med den aftale Grækenland nu har fået med Eurolandene om sin gæld.
Morten Østergaard er tilfreds med den aftale Grækenland nu har fået med Eurolandene om sin gæld.

Østergaard håber på bedre græsk skattesystem efter aftale

Infrastruktur

22/2/15 9:34

Nick Allentoft

- Der kan nu komme ro på, så vi undgår ustabilitet rundt i Europa, siger Morten Østergaard.

Den hårdtprøvede græske økonomi har fredag aften fået kunstigt åndedræt. 

Oven på fredagens fire måneders forlængelse af det nuværende græske låneprogram, luner økonomi- op indenrigsminister Morten Østergaard (R) sig ved en ny aftale.

- Det er positivt, at der nu kommer fremdrift i sagerne. Der kan komme ro på, så vi undgår ustabilitet rundt i Europa. Jeg glæder mig over, at man ikke slår væk fra den vej, der handler om, at vi er nødt til at reformere vores samfund, siger han Ritzau.

Det hører med til aftalen, at den græske regering på mandag på skrift i detaljer skal beskrive de politiske indgreb, den planlægger at gennemføre i den resterende del af låneperioden.

Det skal ske for at give de øvrige 18 eurolande en skriftlig garanti for, at Grækenland vil leve op til sin del af aftalen, hvor lånene bliver udbetalt på betingelse af, at regeringen gennemfører konkrete besparelser og reformer.

At aftalen har en varighed af fire måneder godkender Morten Østergaard.

- Det er selvfølgelig i orden, at den nye græske regering får lejlighed til at sætte til rette, men jeg er også nødt til at sige, at man ikke bare kan løbe fra sit ansvar.

Grækerne skylder i alt 76 milliarder euro i skat, hvoraf regeringen regner med, at højst ni milliarder euro kan inddrives. Ministeren håber, at det græske skattesystem vil blive forbedret i fremtiden.

- Det er kun godt, hvis Grækenland får et bedre skattesystem, og det er glimrende, hvis grækerne vil reformere det.

Morten Østergaard siger derudover, at han glæder sig over, at det er lykkes at finde hinanden igen i det europæiske fællesskab.

- Det er et samlet EU, der nu ruller.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.