Oppositionen: Børn og uddannelser betaler blå bloks fest i whiskybæltet

Politik

19/11/2016 18:15

Nick Allentoft

- Blå blok har lavet en bogholder-finanslov, som sætter en tyk streg under, at de store beslutninger i dansk politik er udskudt på ubestemt tid, siger politisk ordfører for S, Nicolai Wammen, om Finanslovsaftalen. Oppositionen har slet ikke væreet indbudt til forhandlinger.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative landet en aftale om finansloven for 2017.

LÆS ALT OM FINANSLOV 2017 HER

Den møder bred kritik over hele linjen i Folketingets oppositionspartier, der slet ikke har været indbudt til forhandlinger.

Ifølge Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, kan det mærkes, at der ligger endnu større forhandlinger om regeringens 2025-plan forude.

- Blå blok har lavet en bogholder-finanslov, som sætter en tyk streg under, at de store beslutninger i dansk politik er udskudt på ubestemt tid.

- Finansloven mangler desværre tiltag, der skaber arbejdspladser og vækst i hele Danmark. Her har regeringen desværre svigtet, lyder det fra Wammen.

Både De Radikale og Alternativet ser dystert på fremtiden efter finanslovsaftalen er blevet lagt frem.

- Det er en finanslov hvor man ikke tør se fremtiden i øjnene, men hvor partierne bag regeringen deler gaver ud til sig selv i en lukket juletræsfest, hvor billigere boliger og lavere boligskat måske lyder godt.

- Men festen bliver dyr, for det er forskningen og vores børns uddannelser, der bliver sparet på, siger De Radikales leder, Morten Østergaard.

Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, savner fokus på "det grønne, det entreprenante og det fælles bedste."

- Det er igen en fortidsfinanslov, der trækker veksler på fremtiden, siger han.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, har heller ikke fundet de rosende ord frem.

- Finanslovsaftalen trækker Danmark i den forkerte retning. Den vil øge uligheden i vores samfund ved at uddele gaver til dem, der i forvejen har mest. Den fortsætter de katastrofale nedskæringer på uddannelse, og den skærer på natur og økologi, siger hun.

Aftalen indeholder sænket registreringsafgift og en fastfrysning af grundskylden. Det er faldet SF's formand, Pia Olsen Dyhr, for brystet.

- Festen i whiskybæltet fortsætter. Sort finanslov. De rige boligejere bliver rigere, de dyreste biler bliver billigere. Helt skævt, skriver hun på Twitter.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce