OVERBLIK: DF'ere ekskluderet for racistiske udtalelser

Politik

10/01/2016 22:51

Nick Allentoft

DF-lokalformand Jens Hald fra Nyborg er trådt tilbage efter uacceptable udtalelser. Han er ikke den første.

En række DF'ere er gennem årene blevet ekskluderet af partiet på grund af politiske uenigheder, personlige opgør og racistiske udtalelser. 

Her følger en oversigt over medlemmer, der er blevet smidt ud eller degraderet som følge af uacceptable udtalelser:

* 10. januar 2016: Jens Hald bliver frataget hvervet som DF-lokalformand i Nyborg, men forbliver som menigt medlem af partiet. Han har på Facebook anklaget de såkaldte venligboere, der hjælper flygtninge, for landsskadelig virksomhed og opfordret til at klippe håret af dem - som "tyskerpigerne blev i sin tid".

* I oktober 2015 blev Benny Hygum, der blandt andet var kandidat for DF i København ved kommunalvalget i 2013, ekskluderet fra partiet. Da der i september kom en stor gruppe flygtninge og migranter til Danmark, skrev han, at de skulle omringes med strømpistoler og tåregas: 

"Bind lortet, smid dem i kreaturvogne og kør dem retur til, hvor de kommer fra, Middelhavet eller Tyrkiet. Jag derefter lortet ud i vandet, eller over grænsen - og skyd dem, hvis de kommer tilbage".

* I februar 2015 blev Kell Siegenfeldt, der stillede op til byrådsvalget i Silkeborg i 2013, smidt ud af partiet. Det skete, efter han på Facebook hængte daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og kronprins Frederik ud for at være "de virkelige skyldige i terroren og islamiseringen af Danmark".

* I august 2012 blev næstformanden for DF's lokalafdeling i Sorø, Ida Margrethe Tronhjem, ekskluderet fra partiet. Hun skrev under synonym i indlæg på Facebook, at det var "dejligt at se", at der var sket en kraftig stigning i volden mod indvandrere i Grækenland. "Håber at Grækenland kan blive et dejligt sted at holde ferie igen".

* I september 2007 blev Merethe Egeberg Holm fra Østjyllands Storkreds ekskluderet efter partiets landsmøde, hvor hun fra talerstolen blandt andet foreslog at smide alle muslimer ud af Europa og skifte dem ud med jøder.

* I august 2006 valgte DF's Hovedbestyrelse at ekskludere ni lokalforeningsformænd. De havde i flere interview udtrykt mulighed for, at tidligere og nuværende sympatisører med Dansk Front og nazistbevægelsen DNSB kunne optages som medlemmer af DF.

Kilder: TV2, BT og Politiken.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce