Pape punger ud efter privat middag betalt af kommunen

Politik

20/10/2014 10:58

Nick Allentoft

Viborg Kommune betalte sidste år for en topersoners middag for Søren Pape Poulsen og hans nuværende kæreste.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, betaler nu penge tilbage for en topersoners middag sammen med sin nuværende kæreste, som Viborg Kommune oprindeligt havde betalt for.

Det skriver BT.

Søren Pape Poulsens inviterede i december 2013 Josue Medina Vazquez, som han dengang ikke var kæreste med, på besøg på Papes borgmesterkontor i Viborg. Besøget blev afsluttet med en middag for to på Niels Bugges Kro.

Den tidligere Viborg-borgmester kan godt se, at det kan se forkert ud, at kommunen har betalt for en middag for de to.

- Jeg har holdt mig inden for rammerne. Men jeg ved bare, at når vi nu er i et forhold, så kan jeg sagtens se, at alle vil tænke, at jeg har haft kæresten med ud at spise på kommunens regning. Så derfor betaler jeg, selvom jeg faktisk føler, at jeg nu afholder en udgift, som kommunen burde afholde. Men jeg ved også godt, at sådan ser det ikke ud, siger han til BT.

På bilaget for restaurantbesøget står der "Besøg Dominikanske Republik", og det er underskrevet af Søren Pape Poulsen. Josue Medina Vazquez er født i Venezuela og hans onkel er præsident i den Dominikanske Republik.

Den konservative formand mødte Vasquez i Bruxelles og har sidenhen holdt kontakten med ham. Pape inviterede senere Vasquez til Viborg for at opleve dansk politik. Efter et par måneder blev de kærester og har nu dannet par i omkring otte måneder.

Pape mener, at det var "almindelig høflighed" som afslutning på et besøg at invitere sin gæst ud.

- Når man kommer fra et land, som man siger har fået "a touch of God's finger", jeg mener, at der er mellem 28 og 30 grader året rundt, så inviterede jeg gæsten ud inden jul. Han syntes jo, det var eksotisk at gå rundt og kigge på byen op til jul, siger han til BT.

Pape har nu tilbagebetalt de 1330 kroner, som middagen kostede.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce