Pia K. på flagdag: Jeres synlighed gør os trygge

Politik

05/09/2017 10:17

Nick Allentoft

Der er brug for modige danskere, der skaber tryghed i en stadig mere utryg hverdag, mener Pia Kjærsgaard.

Der er brug for modige danskere, der kan give os andre tryghed i en stadig mere utryg hverdag.

Sådan lyder det fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard på flagdagen 5. september, hvor hun taler for soldaterne på Kastellet i København og er vært ved en reception i Folketinget.

Den årlige flagdag blev indført i 2009 og bruges til at hylde alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, redningsberedskabet, politi og sundhedsvæsenet.

Pia Kjærsgaard sætter i talen fokus på, at der efter hendes mening breder sig en stadig større utryghed blandt danskerne. 

- Vi lever i en tid, hvor flere og flere føler sig mest trygge derhjemme bag ved en låst entrédør, siger Pia Kjærsgaard.

- Når først sådan en følelse af utryghed har indfundet sig, er den svær at slå ned igen. Der skal i hvert fald mere end fakta og statistikker til. Der skal mennesker til, siger Pia Kjærsgaard.

- Der skal mennesker til som jer, der på denne dag gør sig ekstra synlige, så alle borgere kan se jer, vinke til jer og tale med jer. Hvert eneste minut døgnet rundt er der nogen, der passer på os. Fængselsbetjente, sundhedspersonale, politi og alle jer.

- Jeg sætter så meget pris på det, og jeg er dybt taknemmelig for, at der findes så mange engagerede personalegrupper i Danmark, som finder den mening i deres job.

Efter flere trusler, spyt og stenkast fik Pia Kjærsgaard i 2006 24-timers beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste (PET). Hun understreger dog, at hun ikke selv er blandt de danskere, som føler sig utryg.

- Efter hver flagdag er det som om, at jeg kan trække den dobbelte mængde luft ned i mine lunger og mærke hvor vidunderligt et frit samfund og folkestyre, vi har.

- Jeg føler mig fri og sikker, fordi jeg har været i selskab med så mange dejlige og professionelle mennesker, som har til opgave at passe på én, siger Pia Kjærsgaard i sin tale.

Her lover hun samtidig at møde op til flagdagen - også når hun engang kommer på plejehjem:

- Jeg kan godt love, at jeg vil deltage i flagdagen lige så længe jeg lever.

- Hvis engang jeg kommer på plejehjem, er der sat et kæmpe kryds den 5. september i min kalender. Og så ved personalet og mine pårørende godt, at jeg skal køres ind til Christiansborg for at se paraden, siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce