Pia Kjærsgaard kalder tidligere PET-chef ynkelig

Politik

09/10/2016 23:02

Nick Allentoft

Folketingets formand beskylder Jakob Scharf for at bruge bogprojekt til at skabe omtale af privat firma.

Den tidligere chef for PET Jakob Scharf er "en lille ynkelig person," som i en ny omstridt bog bare forsøger at rense sig selv i den såkaldte Christiania-sag.

Sådan lyder et frontalangreb i Morgenavisen Jyllands-Posten mandag fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), på baggrund af Scharfs egen udlægning af Christiania- og nødløgnssagen i bogen "Syv år for PET".

Et kapitel omhandler sagen om Pia Kjærsgaards aflyste besøg i 2012 på Christiania. 

Læs mere om PET bogen og forbuddet her

Forlag nægtede PET adgang til at læse afslørende bog inden udgivelse. Så greb PET til fogedforbud. Overblik her

I bogen gør Scharf det klart, at han ikke fortryder, at han i 2012 bad en medarbejder om at kigge i den daværende DF-leders kalender, så de kunne placere Retsudvalgets omdiskuterede besøg i fristaden på et tidspunkt, hvor Kjærsgaard ikke kunne deltage på grund af det, som, PET mente, var trusler mod partilederen.

- Det er dybt pinligt, at Jakob Scharf bruger bogen til at vaske hænder og rense sig selv i en sag, der var med til at fælde ham. Det tror jeg ikke vil lykkes. Han er en lille ynkelig person og en kyniker ud over alle grænser, og det har han alle dage været, siger Pia Kjærsgaard.

Scharf mener i bogen heller ikke, at det var forkert, da der blev opdigtet en forklaring - en såkaldt nødløgn - til Retsudvalget i forbindelse med det aflyste besøg.

Han erklærer sig samtidig indigneret over de konsekvenser, som sagen fik for Justitsministeriets departementschef, Anne Axelsson, og afdelingschef Jens-Christian Bülow, der i 2013 måtte forlade deres stillinger, da det kom frem, at ministeriet havde løjet over for Retsudvalget om årsagen til det aflyste besøg.

Sagen udviklede sig i 2013 til en regulær politisk skandale, hvor også justitsminister Morten Bødskov (S) og Jakob Scharf måtte trække sig. 

Pia Kjærsgaard har ingen medlidenhed med de magtfulde folk, som mistede deres stillinger under skandalen. Det var retfærdigt. Der blev jo løjet, påpeger hun.

- Samtidig synes jeg, at det er uappetitligt, at en mand, der har været øverste chef for PET, nu forsøger at tjene ussel mammon på en bog og komme i medierne, så han også kan promovere sit eget private sikkerhedsselskab, siger Kjærsgaard.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce