Politiet har brugt 231.000 timer på grænsekontrol i år

Politik

01/06/2016 09:44

Nick Allentoft

Grænsekontrollen har givet en samlet regning på mere end 46 millioner kroner for årets første fire måneder.

En opgørelse, som Rigspolitiet har sendt til DR Syd, viser, at landets politikredse tilsammen har brugt næsten 231.000 timer på grænsekontrol inklusiv transport.

Det giver en samlet regning på mere end 46 millioner alene for årets første fire måneder. Overarbejdstimer og særlige tillæg er ikke regnet med i opgørelsen. 

Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt siger, at grænsekontrollen vil få konsekvenser for politiet.

- De folk, der bliver brugt ved grænsen, har jo ikke siddet og ventet på den her grænsesituation. Det betyder, at der skal prioriteres benhårdt i opgaverne ude i politikredsene, siger Claus Oxfeldt til DR Syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi har alene brugt 27.246 timer ved grænsen. Det svarer til 5,5 millioner kroner i løn til betjentene, siden grænsekontrollen blev indført i begyndelsen af året.

Hos Dansk Folkeparti mener retsordfører Peter Kofod Poulsen, at grænsekontrollen er alle pengene værd.

- Ja absolut. Prøv at gå ind og kig på tallene. Der er et meget mærkbart fald i antallet af asylansøgere, der har søgt til Danmark, efter at vi fik grænsekontrollen den 4. januar, siger han til DR Syd.

Retsordføreren mener, at grænsekontrollen skal skærpes yderligere. Han giver dog ikke nogen bud på, hvordan man kan løse politiets problemer med overarbejdstimer og prioritering af opgaver. 

- Jeg tror, at der bliver behov for at gøre grænsekontrollen stærkere og eventuelt permanent. Det vil vi arbejde for, siger Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce