Politikere byder konkurrence på færgefart over kattegat velkommen.
Politikere byder konkurrence på færgefart over kattegat velkommen.

Politikere vil gerne have nyt rederi til at sejle på Ebeltoft-Odden

Infrastruktur

20/1/15 7:53

Nick Allentoft

Det er en god idé med et nyt rederi til at sejle mellem Ebeltoft og Odden, mener flere trafikpolitiske ordførere i folketinget.

- Jeg synes, at vi skal gøre alt, hvad vi kan med at hjælpe en ny operatør på ruten igang. Det er der brug for, og det er også med til at binde Danmark bedre sammen.

Det siger SFs medlem af Folketingets Transportudvalg Jonas Dahl til DR Østjylland.

Meldingen kommer efter, at Mols-Linien i sidste uge slog fast, at den til stor ærgrelse for erhvervslivet på Djursland vil gøre overfarten mellem Ebeltoft og Odden til en turistrute, der ikke sejler på hverdage.

Siden har busselskabet Rødbillet sagt, at den overvejer at sejle på ruten.

                Læs mere her

V-politiker: Godt med gang i trafikken

Det skal den bare gøre, mener også Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Kristian Pihl Lorentzen tilføjer, at det nyt rederi også kan benytte havnene i Ebeltoft og Odden.

- Overordnet set er det kun godt, hvis der er så god gang i trafikken, at der kan være en konkurrerende færgeforbindelse. Det tror jeg da vil være en fordel for alle også for Djursland, siger Venstres trafikordfører.

Kristian Pihl Lorentzen tilføjer, at det ny rederi også kan benytte havnene i Ebeltoft, Grenaa og Odden.

- Det er klart, at der skal være nogle forhandlinger om under hvilke betingelser, man kan benytte sig af Grenaa Havn eller f. eks Ebeltoft Færgehavn, siger han til DR Østjylland.

Socialdemokraternes medlem af Folketingets transportudvalg, Jens Joel, mener også, at det er godt, hvis andre rederier vil sejle mellem Ebeltoft og Odden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.