Prisstigning på villaer er den højeste i fem år

Infrastruktur

09/3/15 7:59

Nick Allentoft

Priser på villaer og ejerlejligheder fortsatte op i februar. Ændringen er større end i nogen måned i fem år. Faaborg-Midtfyn, Assens, Frederikssund og Vesthimmerland topper for villasalget, mens Tårnby, Aalborg, Gladsaxe og Helsingør topper for lejlighedssalget.

Kalenderen siger forår, og det gør salgspriserne på boligmarkedet også. I februar steg salgspriserne på villaer og rækkehuse med 1,5 procent i forhold til januar. Det er en stigning, som ingen måned siden januar 2010 kan matche, viser tal fra Boligsiden.dk.

Salgsprisen på ejerlejligheder steg 1,7 procent på landsplan fra januar til februar, og her skal man tilbage til februar 2013 for at finde en lignende stigning.

- Salgspriserne på villaer er steget ganske lidt over de seneste år uden de store udsving. 2015 har lagt ud med nogle prishop på villaer, som vi ikke har set i over fem år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Antallet af solgte villaer og rækkehuse lå i februar 39 procent højere end gennemsnittet for de fire foregående år, og lejlighedssalget lå 70 procent højere end gennemsnittet for de foregående år. En så massiv efterspørgsel efter ejerboliger smitter af på priserne, siger Birgit Daetz.

Det er i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor salgspriserne på en villa eller et rækkehus er steget mest det seneste år. Her lå salgspriserne i februar 25 procent højere end i februar 2014. Også Frederikssund, Assens og Vesthimmerland har haft store stigninger det seneste år på over 15 procent.

Når det gælder lejligheder, er salgsprisen steget med en fjerdedel det seneste år i Tårnby Kommune, og Aalborg, Gladsaxe og Helsingør kommer lige efter med salgspriser, der er steget mere end 15 procent over det seneste år.

Mens priserne stiger, faldet udbuddet af boliger. I februar var der 38.600 villaer og rækkehuse til salg, hvilket er et fald på 2,3 procent fra måneden før. Antallet af ejerlejligheder til salg lå i februar på godt 6300, hvilket er et fald på fem procent fra måneden før.

- Det høje antal salg gør, at der virkelig bliver tyndet ud på ejendomsmæglernes hylder. Der kommer ikke nok nye boliger til salg til, at udbudstallet kan fastholdes. Antallet af lejligheder til salg er det laveste i fem år, siger Birgit Daetz om tallene.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.