Radikale frigør sig fra S: Foretrækker Kristian Jensen over Mette Frederiksen

Politik

06/04/2017 12:29

Nick Allentoft

De Radikale foretrækker S-formanden som statsminister, men situationen kan ændre sig, lyder det.

De Radikale foretrækker lige nu finansminister Kristian Jensens (V) politiske projekt frem for Socialdemokratiets politiske projekt.

Det siger stedfortrædende politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) i et interview i DR-radioprogrammet Slotsholmen på P1. 

Udtalelsen er et skridt på vejen mod en mulig løsrivelse fra et fast forhold til Socialdemokratiet, lyder det videre fra Sofie Carsten Nielsen.

- Vi føler os ikke bundet af noget parti. Det handler om, hvilken politik vi kan få gennemført, siger hun i programmet.

Hun understreger, at De Radikale stadig foretrækker S-formand Mette Frederiksen som statsminister. Men situationen kan ændre sig, betoner hun:

- Jeg tror stadig, at vi kan få mest radikal indflydelse hos Mette Frederiksen, men det er klart, at hvis Kristian Jensen en dag bliver formand i Venstre, så har vi en ny situation.

Sofie Carsten Nielsens analyse lyder, at Venstre i Kristian Jensen har en næstformand - og givetvis kommende formand - der skitserer et andet politisk projekt for partiet.

Finansministeren har senest markeret sig i et opsigtsvækkende interview med Berlingske, hvor han slog et slag for globaliseringen, de åbne grænser og retten til at gå med tørklæde, hvis man ønsker det.

Det blev ikke modtaget med kyshånd af støttepartiet Dansk Folkeparti, der foretrækker den linje, udlændingeminister Inger Støjberg (V) er spydspids for i Venstre.

Men Sofie Carsten Nielsen roser Kristian Jensen for at hylde globaliseringen.

Sofie Carsten Nielsen udpeger i P1-programmet fire områder, hvor De Radikale foretrækker Kristian Jensens politik over Mette Frederiksens.

Det drejer sig om at arbejde for fælles europæiske løsninger, økonomiske reformer, udviklingspolitik og integrationsområdet.

De seneste 25 år har De Radikale ved samtlige folketingsvalg peget på den til enhver tid siddende S-formand som statsministerkandidat. Men tidligere har partiet både støttet blå og røde statsministre. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce