Vi agter at vinde næste valg. Vi har i tre år arbejdet benhårdt på at få Danmark ud af krisen. Den ramte hele den vestlige verden, men Danmark kunne - sagt helt stilfærdigt - være sluppet mere nådigt, hvis man havde grebet ind i tide, siger Camilla Hersom.
Vi agter at vinde næste valg. Vi har i tre år arbejdet benhårdt på at få Danmark ud af krisen. Den ramte hele den vestlige verden, men Danmark kunne - sagt helt stilfærdigt - være sluppet mere nådigt, hvis man havde grebet ind i tide, siger Camilla Hersom.

Radikale: Rotterne er ikke ved at forlade skuden

Politik

10/10/14 8:31

Nick Allentoft

Regeringen svækkes ikke ved rokade, hvor Mette Frederiksen afløser Karen Hækkerup, mener Camilla Hersom.

Regeringen præges hverken af rotter, som forlader den synkende skude eller står midt i en krise, fordi den skal igennem sin ottende rokade.

Det siger De Radikales medlem af Folketingets præsidium, Camilla Hersom, efter at det er blevet kendt, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afløser Karen Hækkerup (S) som justitsminister, mens Henrik Dam Kristensen (S) indtager Beskæftigelsesministeriet. 

Alt om rokade(rne) her

- Det giver jeg ikke meget for. Vi agter at vinde næste valg. Vi har i tre år arbejdet benhårdt på at få Danmark ud af krisen. Den ramte hele den vestlige verden, men Danmark kunne - sagt helt stilfærdigt - være sluppet mere nådigt, hvis man havde grebet ind i tide, siger Camilla Hersom.

De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, blev ifølge Ritzaus oplysninger torsdag aften orienteret om regeringsrokaden af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Han er i Washington D.C. og var fredag morgen ikke til at træffe for en kommentar.

De Radikale håber, at vælgerne belønner partiet for at rette økonomien op ved valget, som måske først kommer om knap et år, siger Camilla Hersom.

- Så vi vil selvfølgelig kæmpe for, at det fortsat er SR-regeringen), der har ansvaret for vores land. Det gør vi, uanset at vi kan ønske Karen Hækkerup til lykke med sin nye position, siger hun.

Camilla Hersom erkender, at Karen Hækkerup efterlader et hul i regeringen ved at blive administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

- Jeg vil slet ikke underkende, at Karen Hækkerup selvfølgelig vil blive savnet som minister. Hun er kompetent, markant, troværdig og dygtig. Derfor har hun fået stor opbakning og respekt fra sine samarbejdskolleger, siger Camilla Hersom.

- Men Mette Frederiksen vil gøre det fremragende i Justitsministeriet. Henrik Dam (Kristensen) har jo også meget at byde på i Beskæftigelsesministeriet

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.