Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister

Politik

20/6/18 7:57

Nick Allentoft

De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister. Han afløser Brian Mikkelsen, der bliver direktør i Dansk Erhverv.

Få timer efter, at Brian Mikkelsen (K) meddelte sin afgang som erhvervsminister har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udpeget hans afløser.

Det bliver De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov, der overtager posten efter 52-årige Brian Mikkelsen. Brian Mikkelsen har sagt ja til posten som direktør i Dansk Erhverv.

Med udnævnelsen har Rasmus Jarlov gjort lynkarriere på Christiansborg. Den 41-årige aarhusianer kom i Folketinget ved seneste valg i 2015. 

Siden har han gjort sig bemærket som en kontant forsvarsordfører, der opsigtsvækkende var med til at trække De Konservative ud af forsvarsforliget, fordi han og andre i partiet mente, at Danmark indkøbte for få kampfly.

Statsministeren præsenterer den nye erhvervsminister for dronning Margrethe på Amalienborg klokken 12.30 torsdag.

Kort efter er det formelt slut i dansk politik for Brian Mikkelsen. Han udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg klokken 13.00 torsdag. 

Efter besøget hos dronningen skal den afgående erhvervsminister overdrage ministeriet til den nye. Det sker klokken 14.00 i Erhvervsministeriet. 

Brian Mikkelsen flytter dog kun et stenkast væk fra ministeriet til sit nye job i Dansk Erhverv, hvor han formentlig også vil få en del at gøre med sine tidligere kolleger i Erhvervsministeriet.

Ud over forfremmelse til Rasmus Jarlov betyder rokaden også, at Børne- og socialminister Mai Mercado træder endnu et skridt ind i magtens centrum.

Hun indtræder i stedet for den afgående erhvervsminister i regeringens magtfulde koordinationsudvalg. 

Rasmus Jarlov indtræder som ny erhvervsminister i regeringens økonomiudvalg og i de øvrige regeringsudvalg, som den afgående erhvervsminister er medlem af.

Dermed får han og Mai Mercado tunge poster ved siden af De Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.