Regeringen arbejder på udvidelse af jyske motorveje

Infrastruktur

23/08/2017 15:49

Nick Allentoft

Regeringen vil tjekke udvidelse af motorvej E45 fra Skanderborg til Vejle samt motorvejen Aarhus Syd-Nord.

Motorvejen E45 udvides måske på strækningerne mellem Skanderborg Syd og Hornstrup ved Vejle og fra fire til seks spor mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord. 

Det skriver Transportministeriet på sin hjemmeside. 

Her påpeger ministeriet de timelange bilkøer og bilisters spild af tusinder af timer på motorvejen. Fremover forværres problemet, fordi der kommer flere biler på strækningen.

Regeringen bruger i finanslovsforslaget 48 millioner kroner til en VVM-undersøgelse. 

En VVM-undersøgelse tjekker virkningerne på miljøet ved at udbygge cirka 35 kilometer mellem Hornstrup ved Vejle og Skanderborg Syd og den 16 kilometer lange strækning mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord.

Ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) er det vigtigt at udvide motorvej E45.

- Trængslen på E45 er stor, og det er vigtigt, at vi får gjort noget ved problemet, før det helt sander til, siger Ole Birk Olesen.

- Østjyder, der pendler til og fra job, spilder hver dag hele og halve timer på at sidde i kø. Det koster samfundet penge, og det tager vigtig tid væk fra familie og venner.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen nu foreslår at sætte 48 millioner kroner af til at undersøge muligheden for at udvide E45 mellem Aarhus Nord og Aarhus Syd og mellem Skanderborg Syd og Vejle fra 4 til 6 spor.

VVM-undersøgelser af de to strækninger kan gennemføres på cirka to år. 

Dansk Industri ønsker flere penge til motorveje, siger DI's branchedirektør, Michael Svane i en skriftlig kommentar.

- Situationen er alvorlig, og vi har brug for flere og hurtigere penge, hvis køerne på motorvejene skal blive kortere, siger Michael Svane, DI.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) opfordrer til, at hele strækningen fra Randers til Vejle snarest VVM-undersøges.

- En udvidelse fra to til tre spor er nødvendig på hele strækningen, siger Jacob Bundsgaard i en skriftlig kommentar.

- I dag skyldes trafikken på den østjyske motorvej fortrinsvis personer, som skal på arbejde i Østjylland og virksomheder, som skal transportere produkter til og fra virksomhederne omkring motorvejen. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce