"Genopretningen af dansk økonomi baner vejen for knap 160.000 flere private fuldtidsbeskæftigede frem mod 2020. Det er 10.000 flere end det mål, vi satte os i Vækstplan DK," udtaler økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.
"Genopretningen af dansk økonomi baner vejen for knap 160.000 flere private fuldtidsbeskæftigede frem mod 2020. Det er 10.000 flere end det mål, vi satte os i Vækstplan DK," udtaler økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.

Regeringen forventer øget vækst og flere private job

Politik

27/3/15 8:35

Mikkel Sarka

Væksten kommer til at stige til 1,6 procent i år, og også antallet af private job vil stige i de kommende år.

Lidt højere vækst og flere private job.

Sådan lyder regeringens forventning i det såkaldte konvergensprogram, som indeholder flere nøgletal. 

Regeringen opjusterer sit skøn for væksten i år fra 1,4 procent til 1,6 procent, og samtidig forventer man flere private job.

Regeringen har siden december regnet med en vækst på 1,4 procent i 2015. Der er dermed tale om en lille opjustering, som kommer efter, at Nationalbanken tidligere på måneden hævede sin forventning fra en en vækst på 1,7 i BNP til 2,0 procent i år.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) afspejler fremgangen sig også i antallet af private arbejdspladser.

- Genopretningen af dansk økonomi baner vejen for knap 160.000 flere private fuldtidsbeskæftigede frem mod 2020. Det er 10.000 flere end det mål, vi satte os i Vækstplan DK, siger han.

- Det giver berettiget høj tillid til dansk økonomi til glæde for danskerne og virksomhederne, som nu igen skaber jobs i Danmark.

Der har nu været vækst i dansk økonomi i seks kvartaler i træk, hvor 38.000 flere er kommet i job og færre er ledige.

Høj forbrugertillid, styrket konkurrenceevne og et boligmarked i bedring peger på lysere udsigter for dansk økonomi. De meget lave renter og faldet i olieprisen styrker også væksten i år, fremgår det af konvergensprogrammet.

Det forventes også, at man vil gå fra et skønnet strukturelt underskud på 0,5 pct. af BNP i 2016 til - gradvist frem mod 2020 - at opnå strukturel balance mellem de offentlige indtægter og udgifter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.