Regeringen vil ikke tage en eneste asylansøger fra EU

Politik

11/09/2015 12:34

Nick Allentoft

Den danske regering vil ikke tage del i omfordelingen af 160.000 asylansøgere i EU, siger Inger Støjberg.

Nul.

Så mange asylansøgere er den danske regering parat til at tage imod ud af de 160.000 personer, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, tidligere på ugen bad om, at EU-landene ville omfordele.

- Vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere, siger integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

- Jeg tror, man må sige, at der allerede foregår en uformel omfordeling af asylansøgere i Europa. Men vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere. Vi ligger allerede meget højt, siger hun og henviser til Danmarks retsforbehold i EU.

- Vi har et retsforbehold, og vi tager absolut en meget stor andel i forvejen, påpeger hun:

- Det er rigtigt, at vi godt kunne gå ind og tage en del af de 160.000, men det ser jeg simpelthen ingen anledning til.

Det var onsdag, at EU-Kommissionens formand i en tale - som Venstre i øvrigt har rost - bad medlemslandene om at nå til enighed om at få de 160.000 asylansøgere fordelt imellem sig.

Frankrig har meldt ud, at landet er parat til at tage 24.000 asylansøgere, Storbritannien har budt ind med 15.000, og også Tyskland vil byde ind - formodentlig med et endnu højere tal.

Men fra den danske regerings side står man altså fast på, at man ikke tager nogen.

Spørgsmål: Burde et ja-parti som Venstre ikke byde ind og hjælpe, når EU ønsker, at landene hjælper til?

- Jeg forstår ikke sammenhængen. Man bliver nødt til at melde sig ind i den virkelige verden i stedet for sådan en eller anden akademisk verden. I den virkelige verden har vi absolut taget vores del målt på indbyggertal, siger integrationsminister Inger Støjberg.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce