Rejsekort er en bødemaskine

Infrastruktur

24/11/14 11:13

Nick Allentoft

Det er høj risiko for passagererne at bruge Rejsekort. Alene i år er der udstedet 816.000 bøder for ikke at tjekke ud med rejsekortet. Det er næsten fem gange mere end de samlede kontrolafgifter i 2013.

816.000 gange har rejsende i metro, tog, og busser fået en bøde i år, fordi de har glemt at tjekke ud med deres rejsekort. Hertil kommer et uvist antal rejsende, der har fået bøde for at glemme at tjekke ind igen, når de skifter fra eksempelvis tog til metro. 

Det skriver Ekstra Bladet mandag. 

Tallet svarer til, at 2607 rejsende dagligt fra 1. januar til 9. november i år har fået udstukket Rejsekortets såkaldte dummebøde på 50 kroner, og det har indtil videre givet trafikselskaberne 40,8 millioner kroner i kassen. Til sammenligning viser tal fra DSB, at der i alt blev udstedt 186.478 kontrolafgifter i 2013. Rejsekortet har altså medført en eksplosion i antallet af bøder til passagererne.

Hos Forbrugerrådet mener man, at antallet af bøder er vink med en togvogn om, at rejsekortsystemet langt fra fungerer optimalt:

- Det er beviset for, at rejsekortet er vanskeligt for folk at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden, siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet til Ekstra Bladet.

Direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten kan godt forstå, at nogle rejsende er frustreret over at få bøder for deres glemsomhed:

- Hvis man glemmer at tjekke ud, er det irriterende for de fleste.

- Men de fleste kunder er tilfredse, for rejsekort-systemet med tjek-ind, tjek-ind, tjek ud er utvivlsomt den letteste måde at have billet til den kollektive trafik, siger direktøren og påpeger, at 98,02% af de rejsende tjekker korrekt ud, siger han til avisen.

I 2013 blev der samlet givet 614.000 bøder for at glemme at tjekke ud med rejsekortet.

Transportminister Magnus Heunicke (S) og direktøren for Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten er indkaldt til et møde i transportudvalget 2. december, hvor de skal redegøre for problemerne med rejsekortet.

/ritzau/

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.