Rejsekortet får frist til jul for at løse problemer

Infrastruktur

03/12/14 9:44

Nick Allentoft

Rejsekortet skal løse "15-16 virkelig vigtige emner" inden jul, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Selskabet bag det udskældte rejsekort har fået en frist frem til jul for at løse en lang række problemer med kortet.

Det siger transportminister Magnus Heunicke (S) efter et møde med Rejsekort A/S, trafikselskaberne samt Folketingets øvrige partier.

- Vi har givet rejsekortet indtil jul til at præsentere en oprydningsplan, og så må vi se, om vi politisk set synes, det er nok, siger Magnus Heunicke.

- Vi har taget alle de problemer, jeg har kunnet finde op på bordet. Der er 15-16 virkeligt vigtige emner, og dem beder vi nu rejsekortet om at komme med svar på, siger han.

Rejsekortet har blandt andet et problem med, at det i øjeblikket er bøvlet for brugere, der skifter dankort, at koble dette til optankning af rejsekortet, hvis de vil gøre dette som selvbetjening.

- Det bliver løst til februar, at det bliver enkelt at skifte dankort til sin tankop-aftale, siger direktør Bjørn Wahlsten i Rejsekort A/S.

På tirsdagens møde skulle selskabet forklare, at det over 800.000 gange er registreret, at brugere ikke har tjekket ud med kortet efter endt rejse. Det medfører, at brugeren bliver opkrævet en pris på 50 kroner for rejsen.

- Der er stadigvæk for mange helt fundamentale problemer med rejsekortet, lyder dommen fra transportministeren.

Rejsekort A/S vil hjælpe passagererne med at huske at tjekke ud, når de stopper rejsen, så de ikke kommer til at betale deres aconto-beløb på 50 kroner, forklarer Bjørn Wahlsten.

- Det er blevet meget lavt i Nordjylland, Sydsjælland og Vestsjælland, hvor op mod 99,3 procent husker at tjekke ud, siger Bjørn Wahlsten.

Magnus Heunicke nævner, at rejsekortet i sin fysiske form kan overhales af den teknologiske udvikling.

- I løbet af de næste år frem kan det være, at vi slet ikke vil bruge det her rejsekort mere, men at vi vil bruge det på vores mobiltelefon i stedet for. Det er teknologien sådan set klar til at rykke over på mobile enheder, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.