S-profiler baner vej for Mette Frederiksen

Politik

19/06/2015 09:55

Nick Allentoft

Socialdemokraternes hovedbestyrelse mødes lørdag for at konstituere en ny formand. Corydon peger på Mette Frederiksen som en stærk socialdemokrat.

Valgsejr, tab af regeringsmagten og så farvel til formanden.

Socialdemokraterne var natten efter valget på en følelsesmæssig rutsjetur, der ikke efterlod ret mange kræfter til at forholde sig til, hvem der skal føre det gamle parti videre.

Men det står klart, at partiets hovedbestyrelse mødes lørdag for at konstituere en ny leder, der så formelt skal vælges på et senere tidspunkt.

Læs også portræt af Mette Frederiksen

Lige så klart er det, at alt peger på, at det som ventet bliver den afgående justitsminister, Mette Frederiksen, der kan gå fra at være kronprinsesse til formand.

- Hun er en meget stærk politiker og en stærk socialdemokrat, og hun har som minister vist, hvad hun duer til, siger afgående finansminister Bjarne Corydon til Ritzau.

Også hos Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokraterne, Frank Jensen, er der opbakning.

- Hvis man ser på feltet, er det rigtigt, at Mette Frederiksen er en utrolig kompetent og stærk politiker, siger han.

Den afgående statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt nævnte i sin tale ikke navne på mulige afløsere.

Men hun havde alligevel et budskab. - Jeg er Danmarks første kvindelige statsminister. Men jeg er ikke den sidste kvindelige statsminister.

Mette Frederiksen ville natten til fredag ikke selv tage stilling.

- Jeg synes, vi skal have lov til at tænke os om efter at have tabt regeringsmagten.

- Resultatet i aften er ikke, hvad vi har arbejdet for eller ønsket. Men jeg ønsker vores politiske modstander tillykke med sejren, sagde Mette Frederiksen.

Foruden støtte fra Bjarne Corydon og Frank Jensen har blandt andre afgående beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen udtrykt, at Mette Frederiksen vil gøre sig godt som ny formand.

S-kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen peger ligeledes på, at den nuværende næstformand bør forfremmes.

- Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre, skriver Hummelgaard, der er tidligere formand for DSU, på Twitter.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce