AROS har fået 100 mio fra Sallingfondene til en udbygning

Sallingfondene donerer 100 millioner til Aros-udbygning

Velfærd

07/11/2014 14:11

Nick Allentoft

Kunstmuseet Aros i Aarhus har modtaget en donation på 100 millioner kroner til et stort udbygningsprojekt.

Der er store armbevægelser i gang på kunstmuseet Aros i Aarhus. Fredag offentliggør museet således nyheden om en donation på 100 millioner kroner.

Købmand Herman Sallings Fond står bag donationen, som skal gå til et stort udbygningsprojekt, der har fået navnet "The Next Level". Udbygningen forventes at stå klar i 2017.

Aros-direktør Erlend Høyersten er meget tilfreds med donationen.

- Vi er Købmand Herman Sallings Fond dybt taknemmelige for den generøse donation, der er et meget vigtigt skridt og signal om, at det ambitiøse projekt med arbejdstitlen "The Next Level" bliver realiseret.

- Fonden har bidraget væsentligt til, at vi om to til tre år kan skrive historie på Aros, når det færdige projekt åbnes i kulturhovedstads-året 2017, siger Erlend Høyersten i en pressemeddelelse.

Det samlede budget for udbygningsprojektet er 350 millioner kroner. Direktøren mangler derfor fortsat 250 millioner kroner for at kunne sætte projektet endeligt i gang.

Høyersten, der kun har siddet på posten som direktør i ni måneder, er optimistisk i forhold til at skaffe de sidste midler til projektet.

- Efter blot ni måneder er det ved Sallingfondenes hjælp lykkedes at tage det første store skridt. Det er vores overbevisning, at det generøse signal fra Sallingfondene vil bidrage til at overbevise andre fonde om, at der her er et helt støtteværdigt projekt.

- Målet er at byde de første gæster velkommen i James Turrells kunstværk og i det nye galleri i 2017, så vi intensiverer nu arbejdet med at skaffe de resterende midler til projektet, siger Erlend Høyersten.

Fredag blev det også offentliggjort, at den amerikanske verdenskunstner James Turrell kommer til at udstille et nyt unikt kunstværk i den nye udbygning, når projektet er færdigbygget.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce