Samuelsen om LA nedtur: Regeringstiden har kostet lokalt

Politik

22/11/2017 06:37

Nick Allentoft

Det går ikke umiddelbart som håbet for Liberal Alliance til kommunalvalget, mener udenrigsministeren.

For knap et år siden blev Liberal Alliance et regeringsparti, og det har muligvis kostet i forhold til kommunalvalget.

Det siger politisk leder og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), da noget tyder på, at partiet ikke får et valg som håbet.

- Det er klart, at det smitter af lokalpolitisk, hvordan det går landspolitisk. Det hersker der ingen tvivl om. Man skal løfte det selv lokalt, men det bliver meget nemmere for dem, hvis vi gør det godt herinde på Christiansborg. 

- Situationen er den, at efter vi er gået i regering, sidder vi lidt i målingerne, og det betaler vi en pris for lokalt, siger Anders Samuelsen.

Dermed har Liberal Alliance endnu sit kommunale gennembrud til gode. 

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Partiet fik 2,9 procent af stemmerne ved valget i 2013, men må nøjes med 2,6 procent ved valget denne gang. Målet var ellers at gå frem. 

Ikke mindst i lyset af, at Liberal Alliance fik et flot Folketingsvalg med 7,5 procent af stemmerne.

- Vi må evaluere på, hvorfor der er nogle steder, hvor vi går frem: Holbæk, Hedensted og et rigtig godt valg i Solrød. Det er steder, vi ikke har været før. 

- Og så er der andre steder, hvor vi ryger ud. Eksempelvis i Gentofte. Der står den konservative borgmester bare enormt stærkt, og så er det svært for os at komme ind.

Anders Samuelsen erkender, at Liberal Alliance har mistet lidt i de landsdækkende meningsmålinger, efter at partiet sidste år opgav kravet om at få lettet topskatten med 5,0 procent og i stedet trådte ind i VLAK-regeringen.

- Det kommer vi også til at betale en pris for lokalt. 

Spørgsmål: Hvor meget betyder det turbulente år i landspolitik for kommunalvalget?

- Det spiller ind. Det har en effekt. Men generelt, så vil jeg bare lige holde fast i, at vi ligger fornuftigt på de landspolitiske målinger. 

- Vi kommer til at have nogenlunde det samme mandattal ved kommunalvalget og måske nogle flere medlemmer i regionerne. 

- Så alt i alt et status quo på det lokalpolitiske. Det er et udmærket fundament i forhold til at skabe et godt valgresultat næste gang, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce