Satspuljemillioner skal sikre veteraner hurtig erstatning

Politik

11/11/17 10:59

Nick Allentoft

Partierne bag satspuljen har fordelt en lille milliard kroner på beskæftigelsesområdet. Der er bl.a. penge til soldaterveteraner.

Regeringen og de øvrige partier i satspuljen har indgået aftale for 2018 til 2021 på beskæftigelsesområdet.

Partierne har blandt andet afsat 22,4 millioner kroner, som skal forbedre sagsbehandlingen for veteraner og sikre, at de hurtigst muligt får den erstatning, de har krav på.

- Vi sikrer en bedre sagsbehandling for veteraner med både fysiske og psykiske mén. Det skylder vi dem, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Der er blandt andet afsat midler til at ansætte flere medarbejdere i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring for at halvere sagsbehandlingstiden.

- Vi har set, at sagsbehandlingstiden har udviklet sig i en katastrofal retning op mod 24 måneder. Ambitionen er, at vi i løbet af det næste års tid kan halvere sagsbehandlingstiden til 12 måneder, siger ministeren.

Spørgsmål: Men er det rimeligt at lade veteraner vente et år på at få svar?

- Det er i hvert fald bedre end 24 måneder. Og vi kan aldrig nogensinde komme ned på en eller to måneder, for de her sager er komplekse. 

- De kræver, at man indhenter viden fra andre offentlige myndigheder, og det tager tid. Men jeg er tilfreds, hvis vi kan få sagsbehandlingstiden ned under et år, siger Troels Lund Poulsen.

Satspuljeaftalen har også fokus på at hjælpe de mest syge og udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Det afsættes der 87,5 millioner kroner til. 

- Det er en god dag for danskere på kanten af arbejdsfællesskabet. I dag tager vi et første skridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til alle, siger satspuljeordfører Bjarne Laustsen (S).

Blandt andet skal en pulje på 45 millioner kroner understøtte, at virksomheder i højere grad samarbejder om at udbrede gode erfaringer med at ansætte udsatte borgere.

Adspurgt hvordan 87,5 millioner kroner over fire år kan gøre en forskel, svarer Troels Lund Poulsen:

- Vi er heldigvis i en tid, hvor der bliver skabt arbejdspladser, og hvor virksomheder mangler hænder. Så tilskyndelsen kan ikke blive større, end den er i øjeblikket.

- Det er ikke det endelige svar. Der er mange svar, der ligger ud over satspuljen.

Forligskredsen bag satspuljen består ud over regeringspartierne af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF.

Med aftalen fordeles i alt 951,3 millioner kroner fra satspuljen.

Enhedslisten står som det eneste parti uden for aftalerne om satspuljemidlerne. 

Partiet er uenig i finansieringen, der findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige med en langsommere takt end lønninger.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce