Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015

Politik

15/09/2014 11:54

Suleman Haider

Højere skat venter borgerne i en række kommuner med Økonomiministeriets tilladelse.

Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

De seks kommuner er: Guldborgsund, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Syddjurs, Ringkøbing-Skjern og Hjørring.

Som en del af regeringens aftale med Kommunernes Landsforening (KL) kan kommunerne søge om lov til at hæve skatterne for samlet op til 150 millioner kroner. Seks kommuner har søgt om at øge skatten for samlet 132,6 millioner kroner. Det er 100 millioner kroner mindre end sidste år. 

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), at kun få kommuner ønsker at øge skatten til næste år, og at forventningerne om skattestigninger er mere beskedne end sidste år.

- Samtidig sørger vi for, at de kommuner, som nu sænker skatten, vil modtage et tilskud. Det tilskynder de kommuner, der har mulighed for det, til at sætte skatten ned. Alt sammen er det med til at sikre fleksibilitet, når skatteniveauet skal fastsættes på rådhusene, siger han i en pressemeddelelse.

Budgetterne og skattefastsættelsen for 2015 skal vedtages af kommunalbestyrelserne senest den 15. oktober 2014. Dermed bliver det også kendt, hvilke kommuner der sætter skatten ned.

Alle kommuner, som søgte, har nu fået lov til at hæve skatten. Det er dog ikke sikkert, at alle seks kommuner vil hæve skatten med det fulde beløb.

Det er i økonomiaftalen samtidig forudsat, at andre kommuner sænker skatten for næste år, så kommunernes skattetryk samlet set ikke stiger.

Mest Læste

Annonce