"Vi tror, at vi kan få skabt andre relationer og få lavet bedre læringsforum, end vi ser i dag," siger udvalgsformand Annette Mosegaard (V) fra Ikast-Brande Kommune
"Vi tror, at vi kan få skabt andre relationer og få lavet bedre læringsforum, end vi ser i dag," siger udvalgsformand Annette Mosegaard (V) fra Ikast-Brande Kommune

Skoleelever inddeles efter interesser og modenhed

Politik

16/3/15 10:13

Mikkel Sarka

En række kommuner deltager i et forsøg, hvor skoleelever ikke skal inddeles efter alder, men efter modenhed.

Alle elever i den danske folkeskole skal trives og blive så dygtige som muligt. 

Det er Undervisningsministeriets begrundelse for, at skoleelever i syv kommuner fra næste skoleår kan blive inddelt i klasser efter deres modenhed, interesser og indlæringsevne.

De pågældende kommuner deltager i et forsøg, som Undervisningsministeriet gennemfører for at få mere viden om, hvordan kommuner og skoler kan udnytte elevernes evner og skabe mere trivsel i klasseværelserne. 

Skoleeleverne skal altså ikke inddeles i klasser efter alder, som skolerne normalt gør, men bliver en del af såkaldte aldersintegrerede klasser. Forsøget foregår med elever fra 4. til 9. klasse og løber i tre skoleår fra næste skoleår.

Selvom skoler, der deltager i forsøget, må samle eleverne i alternative klasser, er der ikke frihed til at lave klasser efter, hvor godt eleverne klarer sig i dansk, matematik og andre fag. Klasserne må ikke laves på baggrund af elevernes faglige kunnen.

De kommuner, der deltager i forsøget, er Fanø, Frederiksberg, Greve, Haderslev, Ikast-Brande, Odense og Silkeborg Kommune.

Og i Ikast-Brande Kommune ser formanden for børne- og undervisningsudvalget frem til at lave folkeskoleklasser, hvor der ikke kun tages højde for skoleelevernes alder:

- Vi tror, at vi kan få skabt andre relationer og få lavet bedre læringsforum, end vi ser i dag, siger udvalgsformand Annette Mosegaard (V) til DR P4 Midt & Vest.

Undervisningsministeriet har desuden givet Gribskov Kommune og Nyborg Kommune mulighed for at lave en fælles ledelse af kommunale folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre. På den måde kan skoler og biblioteker dele viden og materialesamlinger.

Dette forsøg begynder også næste skoleår og skal løbe i tre skoleår.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.