"Det, synes vi, er et rigtig dårligt forslag. Det vil være ekstremt dyrt for Danmark," siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet

Politik

03/06/2015 08:34

Mikkel Sarka

Et meget dårligt forslag. Sådan siger S-toppen om forslag om at sænke arbejdstiden til 30 timer ugentligt.

Selvom Alternativets leder, Uffe Elbæk, lægger op til en mere åben og anerkendende tone i dansk politik, så er der ikke meget girafsprog i fødevareminister Dan Jørgensens (S) karakteristik af partiets forlag om at sænke danskernes arbejdstid til 30 timer om ugen.

Læs også: Alternativet vil have arbejdsuge på 30 timer

- Det, synes vi, er et rigtig dårligt forslag. Det vil være ekstremt dyrt for Danmark, siger Dan Jørgensen.

- På trods af, at vi synes, der er mange sympatiske ting at sige om Alternativet, og det er et frisk pust, så må vi sige, at det her forslag kan vi overhovedet ikke støtte.

Tænketanken Kraka har regnet sig frem til, at det vil koste 270 milliarder kroner at sænke arbejdstiden, som Elbæk foreslår.

I dagens udgave af Jyllands-Posten bakker flere økonomer op om Krakas tal, mens Alternatives leder, Uffe Elbæk, forsvarer sig med, at den ugentlige arbejdstid er sænket markant siden 1966.

Og her har Elbæk faktisk en pointe, medgiver Jan Rose Skaksen, der er forskningschef i Rockwoolfonden og tidligere overvismand. For historisk set er danskerne blevet mere og mere produktive, og det giver en velstandsfremgang, som kan veksles til lavere arbejdstid.

Men Dan Jørgensen mener på ingen måde, at noget af den rigdom, danskerne skaber de kommende år, skal gå til at sænke arbejdstiden.

- Vi ser tværtimod en tid, hvor der ikke er guld og grønne skove. Vi kommer til at vende hver eneste krone i fremtiden, siger Dan Jørgensen.

Mest Læste

Annonce