Socialstyrelsen genoptager udbetaling til foreninger

Social

17/10/18 2:12

Nick Allentoft

Der udbetales igen satspuljemidler, efter at systemet har været lukket ned som følge af svindelsag.

Socialstyrelsen genoptager udbetaling af tilskudsmidler til foreninger og kommuner.

Det oplyser styrelsen på sin hjemmeside.

Udbetalingerne har været indstillet, efter sagen om svindel for 111 millioner kroner fra satspuljemidlerne kom frem.

- Vi har allerede modtaget cirka 90 kontonumre fra vores tilskudsmodtagere og er nu i gang med at genoptage udbetalingerne af de forsinkede midler til foreninger og kommuner. 

- Midlerne vil løbe ind på kontiene i starten af næste uge, skriver Socialstyrelsen.

Nyhedsbrev 2

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Styrelsen har bedt modtagerne af midlerne verificere deres kontonumre, før man kunne påbegynde udbetaling af oktober måneds tilskud.

Processen med at indhente de bekræftede kontonumre er fortsat i gang, men styrelsen vurderer, at man nu kan udbetale pengene a conto.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) oplyste mandag, at udbetalingerne var indstillet som følge af sagen mod en 64-årig kvinde, som mistænkes for at stå bag svindlen.

- Socialstyrelsen arbejder hårdt på at få lukket eventuelle huller i systemet og på at etablere en proces, som sikrer, at midlerne går til de rette tilskudsmodtagere, sagde ministeren.

Hun udtrykte håb om, at udbetalingerne kunne genoptages hurtigst muligt og lovede, at alle foreninger vil få de lovede penge.

Pengene går typisk til foreninger og organisationer, der arbejder for at forbedre forholdene for de svageste grupper i samfundet.

Flere foreninger har kritiseret, at Socialstyrelsen ikke tidligere i forløbet orienterede om, at udbetalingen for oktober var indstillet.

/ritzau/