Søren Pape Poulsen har de sidste syv uger været De Konservatives politiske leder. Og nu kan han også føje titlen formand på visitkortet.

Søren Pape er valgt som ny Konservativ formand

Politik

27/09/2014

Nick Allentoft

Den 42-årige Søren Pape Poulsen er lørdag valgt som formand for De Konservative på partiets landsråd. Han beder vælgerne skrive til ham, hvis staten blander sig i deres højbede og terrasser. Lars Barfoed takkede sit parti for "stærkt samarbejde i en svær tid" som formand for de Konservative.

Søren Pape Poulsen har de sidste syv uger været De Konservatives politiske leder. Og nu kan han også føje titlen formand på visitkortet. 

Helt som ventet valgte De Konservative lørdag den 42-årige tidligere borgmester i Viborg, som ny formand for partiet efter Lars Barfoed.

- I mit postnummer deler vi ikke så meget ros ud, så tak for det, lød det fra Søren Pape Poulsen, da han fik sit første bifald fra salen som ny formand.

Der venter nu Søren Pape Poulsen et stort arbejde med at løfte partiet i meningsmålingerne frem mod valget, som kommer inden 15. september næste år. 

Selv efter knap to måneder med Pape i spidsen ligger De Konservative fortsat til 5,2 procent af stemmerne ifølge Ritzau Index, som er et gennemsnit af fem af landets toneangivende meningsmålinger.

Dermed har Søren Pape Poulsen indtil nu ikke formået for alvor at løfte partiet fra det skuffende valgresultat i 2011 på 4,9 procent af stemmerne.

Det arbejde begynder dog først for alvor nu, mener Pape:

- Jeg glæder mig til at præsentere projektet, som vi skal gå til valg på. Jeg går til opgaven, fordi jeg har lyst til det. Men vi skal kæmpe for det i fællesskab, siger Søren Pape Poulsen.

I sin velkomsttale til landsrådet valgte den afgående formand, Lars Barfoed, at fokusere på, at mere end 1200 var mødt op til årets landsråd mod 750 sidste år.

- Den store tilslutning viser en kæmpe opbakning på de indre linjer, sagde Lars Barfoed i sin velkomst ved landsrådet.

Barfoed fastslog samtidig, at det generelt går godt for partiet - undtagen i meningsmålingerne. 

Ifølge Lars Barfoed er der både enighed om et nyt politisk program, nye vedtægter for partiet og et talentudviklingsprogram - så forudsætningerne for fremgang er på plads, var budskabet fra den afgående formand.

Barfoed er sammen med Søren Pape Poulsen en af hele fire formænd siden 2008, hvor også Bendt Bendtsen og Lene Espersen har stået i spidsen for Folketingets nu mindste parti.

Det fik også en bemærkning med fra De Konservatives Rasmus Jarlov, da han bød partifællerne velkommen til København:

- Nu er det slut med at skifte partiformand så tit, som vi har gjort de tidligere år. Det gider vi ikke mere, sagde Rasmus Jarlov.

Søren Pape Poulsen er fortsat ikke valgt til Folketinget. Det, forventer han, vil ske ved næste valg. Men skulle det glippe, så har den tidligere Viborg-borgmester gjort det klart, at han går af som formand.

Barfoed i takketale: Det er lige før jeg fortryder Der var glimt i øjet på Lars Barfoed, da han på de Konservatives landsråd i København takkede af som formand for partiet.

Han indtog talerstolen efter, at partiets næstformand ogvborgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, havde takket Lars Barfoed for at have "påtaget sig kaptajnrollen" for partiet.

- Du påtog dig kaptajnrollen, da der var brug for en sikker mand ved roret. Du lagde en klar kurs for den politiske linje. I din tid har vi bygget skroget til en ny supertanker, lød det fra Ziegler, der selv var en central figur i det formandsskifte, der førte Søren Pape Poulsen til tops. 

Da Lars Barfoed efterfølgende indtog talerstolen for at holde sin takketale, var det med et skævt smil.

- Tak til Michael (Ziegler, red.) for de meget venlige ord. De alt for venlige ord. Det er lige før jeg fortryder, lød det fra Barfoed, der dog hurtigt tilføjede et "bare rolig, det gør jeg ikke".

Michael Ziegler roste Lars Barfoed for "at have placeret partiet helt rigtigt" i forbindelse med folkeskolereformen, hvor partiet har sat hælene i over for de lektiecaféer på skolens område, som eleverne skal deltage i.

Ziegler rundede også "dansk politiks mest omtalte og berømte håndtryk" mellem Lars Barfoed og de Radikales daværende leder Margrethe Vestager under valgkampen i 2011, som Barfoed siden er blevet kritiseret for, og som er blevet betegnet som en taktisk brøler af Barfoed.

Pape vil være vælgernes personlige advokat mod staten

- Skriv til mig. Jeg læser det hele.

Sådan lyder beskeden til vælgerne fra Søren Pape Poulsen, der lørdag holdt sin første tale som partiformand på partiets landsråd i København.

I talen - der ikke rummede de helt store politiske nyheder - blæser Søren Pape Poulsen til kamp mod statens indblanding i private hjem.

- Stop for flere latterlige sager om højbede, æbletræer og terrasser. Stop for flere sager om myndighedernes indtrængen i uskyldige menneskers private hjem, lød det fra Søren Pape Poulsen, der bad vælgerne om at skrive direkte til ham på de sociale medier eller "et gammeldags brev".

- Jeg lover, at alle jeres betragtninger vil blive brugt til at skabe et mere menneskeligt Danmark, understregede han.

Søren Pape Poulsen brugte en stor del af sin tale på at omtale konkrete sager med folk fra alle egne af landet, der på den ene eller den anden måde har mærket myndighedernes indblanding i sager om deres højbede og træbeplantning.

Samtidig understreger han, at han vil have dæmpet myndighedernes adgang til borgernes hjem uden dommerkendelse.

Søren Pape Poulsen har siden sin meget pludselige opdukken på den landspolitiske scene understreget, at der skal sættes hårdere ind over for indbrudstyve samt udenlandske og unge kriminelle, ligesom han kræver folkeskolereformens lektiecaféer stoppet.

Budskaber, som Pape Poulsen gentog i sin første tale som partiformand, og hvor han også understregede, at grundskylden skal fastfryses.

Samtidig vil Søren Pape Poulsen sætte ind over for hjemløshed ved at fordoble tilskuddet til de såkaldt "skæve boliger" til hjemløse, ligesom de Konservative vil have oprettet to særlige akutsygehuse, der skal hjælpe misbrugere.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce