Stærk alliance vil give super-internet til hele kloden

Infrastruktur

18/04/2016 08:27

Nick Allentoft

En fabrik i Florida skal bygge 900 satellitter, der skal levere højhastighedsinternet til hele Jorden.
Virksomheden OneWeb, der er støttet af milliardæren Richard Branson og hans Virgin-gruppe, vil revolutionere internetforbindelser verden over.   Søndag har OneWeb offentliggjort, at det nu er klar til at bygge en fabrik i den amerikanske delstat Florida, der skal producere hundredvis af satellitter, som skal sikre højhastighedsinternet til selv de yderste afkroge af Jorden.

Fabrikken skal ligge nær hovedkvarteret for det amerikanske rumagentur, Nasa, skriver nyhedsbureauet Reuters. OneWeb vil få tildelt omkring 20 millioner dollar fra delstaten Florida for at bygge sit nye hovedkvarter nær Nasas Kennedy Space Center.

OneWeb har indtil videre skaffet 500 millioner dollar, eller hvad der svarer til knap 3,3 milliarder kroner, til projektet. Blandt støtterne er kæmpenavne som Coca-Cola, investeringsgruppen Virgin, teknologivirksomheden Qualcomm og satellitudbyderen Intelsat.   De nærmere detaljer i planerne vil blive offentliggjort tirsdag morgen nær Nasas hovedkvarter. Projektet er blot det seneste i en rumindustri, der gror med lysets hastighed. Blandt andre har topchefen for Tesla, Elon Musk, lanceret projektet SpaceX, der i 2015 fik en milliard dollar fra blandt andet Google til at lancere en lignende rumbaseret internetmodel.   Antallet af internetbrugere stiger kraftigt for hvert år. Ifølge internetlivestats.com har 3,4 milliarder mennesker verden over adgang til internet. Det svarer til 46,1 procent af Jordens befolkning. I 1995 var det antal under en procent.   /ritzau/  

Mest Læste

Annonce