Stephen Hawking lancerer største alien-jagt nogensinde

Infrastruktur

21/07/2015 10:41

Nick Allentoft

Den britiske astronom Hawking begynder intens søgning efter liv i rummet. Russer finansierer foretagendet. Se video fra lancering her.

Den hidtil mest omfattende søgning efter intelligent liv i rummet er mandag lanceret af den kendte, britiske fysiker og matematiker Stephen Hawking. 

- I et uendeligt univers må der være andre forekomster af liv, siger Hawking ved lanceringen i videnskabsakademiet i Royal Society i London mandag. 

- Fra et eller andet sted i rummet er der måske intelligent liv, der kigger på os. Uanset hvad findes der ikke noget større spørgsmål. Det er blevet tid til at forpligte sig til at finde svaret - at søge for liv uden for Jorden, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP. 

Det er den russiske Silicon Valley-entrepreneur Jurij Milner, som finansierer initiativet til omkring 100 millioner dollar (cirka 700 millioner kroner). Det går under navnet "Breakthrough Listen" (direkte oversat: "Gennmembrud Lyt", red.), der er led i en række initiativer under Breakthrough-programmet.

Milner siger, at foretagendet vil blive den mest intensive videnskabelige søgning efter tegn på fremmede civilisationer, der nogensinde er foretaget. 

I projektet vil nogle af de største teleskoper i verden blive benyttet, og man vil kigge langt dybere ud i rummet end nogensinde før i jagten på radio- og lasersignaler.

- "Breakthrough Listen" tager søgningen efter intelligent liv i Universet til et helt nyt niveau, siger Jurij Milner, som er fysiker.

Ifølge ham vil en af projektets skanninger kunne samle mere data ind på én dag, end andre søgninger har kunnet gøre på et år. 

Med teleskoperne vil man kunne opdage signaler fra teknologi, som er nogenlunde lige så avanceret, fra centrum af Mælkevejen. 

- Vi har ikke grund til at tro, at andre civilisationer er langt mere udviklede, end vi er, siger Milner.

/ritzau/AFP

 

 

Mest Læste

Annonce