Styrelse gransker nepotisme i Eurovision-selskab

Politik

28/10/2014 10:53

Suleman Haider

Var det ulovligt, da det skandaleplagede turistselskab Wonderful Copenhagens direktør Lars Bernhard Jørgensen fik ansat sin egen steddatter? Og var det i strid med fondslovens regler, da 10 andre ansatte, herunder to andre direktører i turistselskabet, fik ansat nære familiemedlemmer?

Det undersøger Erhvervsstyrelsen, der dermed udvider undersøgelsen af Wonderful Copenhagen. De undersøger allerede, om det var ulovligt, da turistselskabet indgik lån hos DR på 27 millioner kroner, skriver metroxpress.

»Vi er ved at undersøge visse forhold vedrørende denne fond, og indtil denne undersøgelse er afsluttet, og vi har truffet afgørelse i sagen, har vi ingen kommentarer,« skriver kontorchef Lars Bunch fra Erhvervsstyrelsen.

Det er blot anden gang i år, at styrelsen offentligt har indledt en undersøgelse.

Da metroxpress i sommer afslørede, hvordan flere ledere i Wonderful Copenhagen havde ansat familiemedlemmer, fortalte organisationen, at det var lovligt, da de er en fond.

Men i en mail til Lars Bernhard Jørgensen fra direktør Claus Billehøj i Region Hovedstaden fra 17. juli står, at de samme regler gælder ‘i det private, jvf. fondsloven paragraf 51’. Dagen efter erkender Wonderful Copenhagen, at fire af deres ansættelser af familiemedlemmer – herunder Lars Bernhard Jørgensen egen steddatters – ville være ulovlige i det offentlige.

Professor i fonds- og selskabsret på CBS Søren Friis Hansen siger:

»Man må ikke som ledelse træffe valg, der varetager andres interesser end fondens. Og det kan det være, når man ansætter familiemedlemmer.«

Wonderful Copenhagen tager den udvidede undersøgelse til efterretning. 

 

 

 

Mest Læste

Annonce