Sundhedsplatformen: Nu vokser kritikken i Region Sjælland

Infrastruktur

17/1/18 9:44

Nick Allentoft

Overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge slår alarm efter indførelsen af Sundhedsplatformen.

Udfordringerne med det nye it-system Sundhedsplatformen i Region Sjælland er så store, at der kan opstå problemer med fejlmedicinering.

Det skriver Politiken.

Patienterne på hospitalerne i Region Sjælland risikerer at få forkert medicin, forkerte doser af den rigtige medicin eller slet ikke at få den medicin, de har brug for.

Det har fået overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge til at slå alarm. 

Lægerne mener ifølge Politiken, at Sundhedsplatformen har bragt patienternes sikkerhed i fare.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

De efterspørger en hurtig plan for sikker medicinering, fremgår det af et brev fra overlægerådet til hospitalets ledelse, som Politiken har set.

Hospitalerne i Region Sjælland blev som de sidste koblet på Sundhedsplatformen 25. november.

De sjællandske læger oplevede før et velfungerende it-system. Men nu er oplevelsen anderledes. 

Politiken skriver, at problemerne ligner de samme, som kollegerne i hovedstaden har døjet med, siden de første hospitaler tog Sundhedsplatformen i brug i maj 2016.

Lars Onsberg Henriksen, der er koncerndirektør i Region Sjælland, siger til Politiken, at lægerne har ret i deres kritik.

- Du får mig ikke til at sige, at de ikke har ret, eller at det ikke er et problem, for det er det, siger han.

Derfor har det ifølge ham højeste prioritet at få udviklere fra den amerikanske leverandør af systemet, Epic, til Danmark for at ændre systemerne, skriver Politiken.

Patientforening: Vi må få det bedste ud af Sundhedsplatformen Danske Patienter har forståelse for, at den store omstilling til Sundhedsplatformen giver udfordringer, men det vigtigste er, at problemet bliver løst hurtigst muligt. Direktør Morten Freil i Patientforeningen Danmark anerkender samtidig, at en stor omstilling til et nyt it-system som Sundhedsplatformen kan give udfordringer.   - Vi kommer ingen vegne med at blive ved med at diskutere, om Sundhedsplatformen er en god idé eller ej, siger Morten Freil.    - Det er en god idé med nye systemer. Vi har Sundhedsplatformen nu, og så må vi arbejde på at få det bedste ud af det.
Direktøren påpeger, at regionen i overgangsperioden bør sikre sig, at der er tilstrækkelige ressourcer til både at registrere og behandle de patienter, der skal behandles.   Regionsrådsformanden i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), forsikrer, at der er fuldt fokus på at løse problemerne med implementeringen.   - Vi skal have løst det hurtigst muligt. Men det er svært at svare på, hvornår man er helt oppe at køre, når man implementerer et så omfattende it-system, siger han.   - Det vigtigste er at holde fast i, at det skal blive et system, som skal være bedre for både patienter og medarbejdere.   Hospitalerne i Region Sjælland blev som de seneste koblet på Sundhedsplatformen 25. november.  

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.