Theresa May: Brexit er vor generations øjeblik

Politik

06/10/2016 07:28

Nick Allentoft

Britisk exit fra EU er en chance for at tage kontrollen tilbage og danne fremtidens Storbritannien, siger May.

Storbritannien får en mulighed for at "omforme" landet og "hente magten hjem", når landet forlader EU.

Det siger den britiske premierminister, Theresa May, der onsdag holdt den afsluttende tale på det konservative regeringspartis årlige kongres.

- Det er vores generations øjeblik, chancen for at skrive et nyt kapitel om fremtiden, hente magten hjem og tage beslutningerne her i Storbritannien, sagde May til sine partifæller.

At melde sig ud af EU vil også give briterne en chance for "at tage kontrollen tilbage her i Storbritannien og opbygge en udadskuende handelsnation her i Storbritannien", siger May.

- Skriv den lysere fremtid, lød opfordringen fra May til både sine partifæller og til de millioner af vælgere, der normalt stemmer på Labour, men trodsede oppositionspartiets opfordringer og stemte imod et fortsat britisk EU-medlemskab ved folkeafstemningen i juni.

- Kom med mig, så laver vi den forandring, siger May.

Premierministeren sagde i sin tale, at det britiske nej til fortsat EU-medlemskab også afspejler en "dyb og berettiget" følelse af, at økonomien kun kommer en elite til gode - ikke "almindelige mennesker i arbejderklassen", siger May.

- Det var en afstemning, der ikke kun handlede om at ændre Storbritanniens forhold til EU, men også opfordre til en forandring i den måde, vores land fungerer på.

May lagde i sin tale vægt på, at Storbritannien skal være et samfund for alle, og at det i dag ikke er noget retfærdigt samfund.

Det ligger i forlængelse af hendes udtalelser fra den dag, hun tiltrådte posten som premierminister. Det ses som et skridt væk fra Cameron, der ofte blev beskyldt for at beskytte eliten.

- Jeg ønsker, at Storbritannien skal være et land, hvor det ikke betyder noget, hvor du kommer fra, hvem du er, hvilken hudfarve du har, om du er homoseksuel eller heteroseksuel, sagde May ifølge NTB.

- Det eneste der skal betyde noget er, hvor hårdt du er villig til at arbejde.

 

/ritzau/dpa

Mest Læste

Annonce